2024.03.28, Csütörtök

A diákolimpia legsikeresebb iskolája a kecskeméti Arany János Általános Iskola

mti

2017.01.16. 13:28

A 2015/16-os tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket és testnevelő tanáraikat díjazta hétfőn a Magyar Diáksport Szövetség. Az általános iskolák között a tavaly második Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola volt a legeredményesebb.

Hirdetés

 

A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott ünnepségen Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az utánpótlássport legfontosabb alappillére a diáksport.
"Tavaly 270 ezren indultak a szövetség versenyein, a mindennapos testnevelésnek köszönhetően pedig több mint egymillió gyermek mozog naponta" - emlékeztetett Sárfalvi Péter, külön üdvözölve az idén 30 éves diákolimpiai mozgalmat.

 

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke felidézte, hogy szeptemberben a húsz EU-tagállamot érintő Európai Diáksport Nap programjain másfél millió gyermek vett részt.
"Idén állami segítséggel készülünk a jubileumi, 30. diákolimpiára, az országos döntőnek Debrecen ad otthont júniusban, hat sportágban mintegy 1500 gyerek részvételével" - jelentette ki az MDSZ vezetője.    

 

Ezután Sárfalvi Péter és Balogh Gábor elismerő okleveleket és plaketteket adott át a diákolimpiákon legsikeresebben szerepelt iskolák képviselőinek. Az MDSZ összesen 5 millió forintot osztott szét, megjutalmazva 15 iskolát, 20 testnevelő tanárt és három rendezvényszervezőt.    

Az általános iskolák között a tavaly második Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola volt a legeredményesebb, megelőzve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolát, valamint a Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolát.

A középiskolák versenyében a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium lett az első, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium a második, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium pedig a harmadik.

 

Ismét külön értékelték azokat az iskolákat, amelyekben kétszáznál kevesebb diákot oktatnak. Ebben a kategóriában a szügyi Madách Imre Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. 

Szintén elismerésben részesítették a 19 megye, valamint Budapest legeredményesebb testnevelő tanárát, valamint díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is.

KecskemétDiákolimpiaKecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola