2024.04.19, Péntek
Készülnek a prémium bejglik a Fodor Cukrászatban Kecskeméten

Készülnek a prémium bejglik a Fodor Cukrászatban Kecskeméten

2016.12.01. 11:27

A multinacionális áruházláncokban egyfajta különleges karácsonyi varázsporból készült bejglik mellett lehet karácsonyi süteményt venni a piacon a kendős néniktől, a kisboltban, a pékeknél... van viszont egy prémium szegmense is ennek az ünnepet meghatározó süteménynek, amit profi cukrászok készítenek.

Hirdetés

ifj. Fodor István a kecskeméti Fodor Cukrászdák vezetője kérdésünkre válaszolva az idén is elmondta, hogy ő csupán a családi tradíciót követi azzal, hogy a süteményeikben nem használnak az ágazatot jellemző tartósító, emlugáló és egyéb nem terészetes alapanyagokat. A bejgliben sem.

Elmondta, hogy bár a bejglik esetében is tapasztalható egyfajta divat, így sokan készítenek sok-sok féle töltelékkel töltött bejglit, ők viszont a karácsonyi sütemény kapcsán is a tradíciót tartják fontosnak. Ezért a nagy hagyományokra visszatekintő diós és mákos bejglik készülnek immár száz számra cukrászatukban. Elmondta, hogy annak minden alkotóelemét jó előre megtervezik, így a kecskeméti Székyes és Társától vesznek igazi mézet, amivel elérik, hogy a Fodor Cukrászda bejglijének a tölteléke nem szárad ki, a megszokottól eltérően nem fekete, hanem arany mazsolát vásárolnak (nem egyszerű beszerezni) és így tovább, és így tovább.

Elmondta, hogy cukárszatuk minden évben a bejglit a törzsvásáróik kényesztetésére készítik, hiszen a törzsvásáróik pontosan tudják, hogy nem csak finom, hogy természetes alapanyagokból készült süteményeket vásárolhatnak tőlük. 

Mint elmondta eszük ágában sincs semmilyen multival árvesenybe bocsátkozni, hiszen az áruházakban kapható 1000 forintos bejglit egy más gyártástechnológia alapján készítik, mint ők, akik tényleg szívet-lelket beleteszik a süteményeikbe.

Ifj. Fodor István felhívta a fogyelmünket, hogy évek óta egyre növekvő igényt fogalmaznak meg a vásárlóik a grillázsból készült süteményeikre, ami a Fodor Cukrászdákban szintén óriási előkészületeket követően kerül az üzleteikbe és sok-sok vsárálói visszajelzés alapján szinte minden családban mosolyt csal a család minden tagjának az arcára!

Galéria