2024.04.18, Csütörtök

Az idén is megnyílt a Színház ajtaja a hátrányos helyzetű gyerekek előtt

kecskemetikatona.hu

2016.12.19. 09:30

Öcsi, Vilike és a Micsoda társaság! többi szereplője kínálta finomsággal a gyerekeket a kecskeméti teátrumban. Különleges nap volt, a közönség és a társulat számára egyaránt.

Hirdetés

12 kistelepülésről, valamint Kecskemétről érkeztek gyerekek a kecskeméti Katona József Színházba Cseke Péter igazgató meghívására. Sokan közülük életükben először jártak a Kecskemét ékszerdobozaként emlegetett, gyönyörű épületben, és életükben először láttak színházi előadást.


A kezdeményezés 2014-ben, Beer Miklós atya cigányság helyzetével foglalkozó prédikációja nyomán kelt életre. Azóta hagyománnyá érett, hogy karácsony közeledtével közel 500 hátrányos helyzetű, zömmel roma származású gyermeket látnak vendégül a teátrumban. A fiatalok két előadásra kapnak meghívást. Idén először a Micsoda társaság! című mesejátékot láthatták, amit tavasszal újabb gyerekeknek szóló előadás követ.


Az előadás óriási sikert aratott, ám ezzel még nem ért véget a meglepetés. A darab szereplői ugyanis a színpadról egyenesen az előcsarnokba siettek, ahol az ámuló gyerekeket szaloncukorral kínálták.


A vidám délutánhoz hozzájárultak a kecskeméti földhivatal munkatársai, akik az édességről gondoskodtak, és a Bekő Tours segítsége, hiszen az egyik településről is nekik köszönhetően jutottak el a színházba a gyerekek.
Az előadás előtt kiderült, hogy az egyik kecskeméti, városszéli iskolából gyalog érkezett a gyerekek egy része, mert nem volt buszjegyük. Mire vége lett az előadásnak - a Színészek az Ifjúságért Alapítvány munkatársainak köszönhetően - valamennyiük kezében ott volt egy-egy jegy, hogy a hideg téli délutánon gyorsan hazajuthassanak.

KecskemétKecskemétKatona József SzínházMicsoda társaság