2024.03.28, Csütörtök
2017-ben is várja a hallgatókat a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme

2017-ben is várja a hallgatókat a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme

2016.12.09. 16:28

Különleges témákkal várja hallgatóit 2017-ben is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme. A tanulni vágyó nyugdíjasok számára februártól is neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tartanak előadásokat kultúra-művelődés-média, gazdaság, történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége együttműködésében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósuló, két szemesztert felölelő Harmadik Kor Egyetemének hallgatói szakmai előadások és kulturális programok keretében ismerkedhetnek meg az őket érdeklő kutatások legújabb eredményeivel, gyakorlati vetületeivel.

Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a Kecskeméti Városházán Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője, a PTE Kecskeméti Felnőttképzési Központjának igazgatója és Dr. Tiba István, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségének elnöke részvételével. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy mivel a korábbi évekhez képest több ponton is megújul a képzés anyaga, így azok is jelentkezhetnek 2017-ben a Harmadik Kor Egyetemére, akik korábban már részt vettek a programban.

A képzésre ezért továbbra is a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetségének Kecskeméti Városházán (Kossuth tér 1.) található irodájában lehet jelentkezni 2017. január 31-ig. A  jelentkezés technikai részleteiről és a képzési programról a 76/ 512-235-ös telefonszámon nyújtanak tájékoztatást a Szövetség munkatársai.