2024.04.19, Péntek
Nyertes pályázattal utazik dr. Maráz Róbert egy amerikai kongresszusra

Nyertes pályázattal utazik dr. Maráz Róbert egy amerikai kongresszusra

bacsmegye.hu

2016.11.09. 10:05

A Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész és klinikai onkológus főorvosa Magyarországról egyedüliként utazik San Antonio-ba, egy emlőrák gyógykezeléséről tanácskozó kongresszusra. Az utazását a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíj segíti.

Hirdetés

A San Antonio Emlőrák Szimpózium a legnagyobb nemzetközi, emlőrákkal kapcsolatos szakmai rendezvény, ahol 90 országból közel 7.500 szakember vesz részt. Célja, hogy a résztvevők számára kurrens tudományos információkkal szolgáljon a kísérleti biológia, etológia, megelőzés, diagnosztika és terápia témakörében az emlőrák és a rákmegelőző állapot kérdéseiről. 

A szimpóziumot az idén 2016 december 6-10. között rendezik. Az ösztöndíj az utazási és szállás költségeket, illetve a konferencia regisztrációs költségét fedezi.

 

Erre az ösztöndíjra pályázott dr. Maráz Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész és klinikai onkológus főorvosa. A tudományos pályázat beadásának feltételei között szerepelt, három ajánlói levél, melyeket Dr. Svébis Mihály főigazgató, Dr. Sikorszki László osztályvezető főorvos és Prof. Dr. Cserni Gábor a patológia osztályvezető főorvosa írt, egy angol nyelvű önéletrajz, valamint egy 6 kérdésből álló kérdőív kitöltése. Mindezeket egy négy fős bizottság értékelte, és a legtöbb pontot elért pályázat nyerte el az ösztöndíjat.

 

Dr. Maráz Róbert sebész és klinikai onkológus főorvos, aki a Kecskeméti Megyei Kórház Általános Sebészeti osztályán és az Onkoradiológiai Központban dolgozik. Kiemelt érdeklődési területe az emlőbetegségek sebészete és onkológiai kezelése. A két szakma más-más kihívásokat rejt számára: a sebészetben a naprakészség, gyors döntéskészség, finom, higgadt precizitás dominál, míg az onkológiában a szinte állandó napról napra változó, újabb tudományos eredmények követése.

 

Kihívást jelent számára, a konferencián megismerni a tudományos híreket, a lezárult klinikai vizsgálatok eredményeit. Célja, hogy olyan fontos szakmai információk birtokába jusson, mellyel többek között az Emlőrák Konszenzus Konferencia tartalmát is bővítheti, megoszthatja kollégáival az ottani irányelveket, melyek eltérnek a magyar gyakorlattól, mi az, ami új és követendő. Az idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten szervezte meg az Országos Onkológiai Intézettel együtt a III. Emlőrák Konszenzust, mely hagyományait a kórház követni szeretné, és a san antonio-i kongresszus erre nagyon jó alkalom egy európai szakember számára, hogy átfogó képet kaphasson az amerikai gyakorlatról.

KecskemétBács-Kiskun Megyei KórházDr. Maráz Róbertemlőrák