2024.03.29, Péntek

Dél-Alföldi Innovációs Díjat nyert a Magnus Aircraft

mti

2016.11.09. 10:18

A kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft és Koszó József építész kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat, a Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését a csongrádi megyeszékhelyen adták át.

Hirdetés

Katona Imre vezérigazgató a díjátadón elmondta, a Magnus Aircraft innovatív vállalatcsoport, jelenlegi termékei a Fusion212 nevet viselő benzinmotoros gép, valamint a Siemens AG-vel közösen kifejlesztett eFusion, a világ első elektromos, kétüléses oktató repülőgépe. A cég fő piacát a pilótaképző iskolák jelentik.
A Magnus Aircraft célja, hogy folyamatos fejlesztéseivel sokkal könnyebbé tegye a pilótaképzést, és széles körben elérhetővé a repülést. A vállalkozás saját pilótaképző rendszer kialakításán dolgozik, emellett 6-12 személyes, hibrid meghajtású, kompozit repülőgépcsalád kifejlesztését is elkezdte.


Koszó József építész a robbantási technológiával végzett alapozási eljárás kidolgozásáért kapta az elismerést.
A szakember elmondta, hogy a szabadalommal védett technológia az eddigieknél lényegesen olcsóbb megoldást kínál és különleges terepviszonyok között is alkalmazható az épületek alatti talaj tömörítésére.
A szabadalom hasznosítása iránt komoly a nemzetközi érdeklődés, elsősorban azokban az országokban, ahol ingoványos talajon építenek toronyházakat.
 

KecskemétMagnus AircraftDél-Alföldi Innovációs Díj