2024.04.25, Csütörtök
Zseniális estet rendezett az immár százéves „láthatatlan gyár” Kecskeméten

Zseniális estet rendezett az immár százéves „láthatatlan gyár” Kecskeméten

2016.09.19. 18:08

A méltóság, a kellem és a hihetetlen részletgazdaság jellemezte a BMW centenáriuma alkalmából rendezett kecskeméti ünnepséget, amelyre pénteken este a márka térségi forgalmazójánál, a Linartech Autóház Kft-nél került sor.

Hirdetés

Immár a BMW is megünnepeli alapításának századik évfordulóját, hiszen a márka 2016. március 7-e óta a világ szinte összes országában megemlékezések sorozatát rendezi – mondta el Tóth Gábor ügyvezető a köszöntő beszédében.

Összefoglalva, egészen elképesztő a BMW 100 éve tartó, szinte töretlen sikere: a folyamatos fejlődés következtében a BMW embléma ma is a legsikeresebb autómárkát jelenti a világon. Ezt a sikert sokan megpróbálták már utánozni, leelőzni, de egy BMW ma is az autósok meghatározó részének vagy még álom, vagy a megvalósult álom.

A BMW kecskeméti forgalmazója a Linartech Autóház Kft szinte magától értetődően az ország egyik legsikeresebb kereskedése. Talán ezt bizonyítja az is, hogy a centenáriumra készített 100 darab BMW 7-es Individual The Next 100 Years közül az egyetlen Magyarországra jutó „példány” is itt Kecskeméten talált gazdára.

A kecskeméti ünnepség pedig pontosan olyan tökéletes volt, mint egy prémium BMW. Az idő is csodálatos volt, az elmúlt évszázad egy-egy évtizedének divatos ruháit felöltő lányok szintúgy, nem  beszélve a luxemburgi szakácsvilágbajnok Kecskeméti Krisztián által vezetett kecskeméti BAGATELL étterem által kínált ételekről.

Persze fel lehet hozni, hogy a márka világsikert is bezsebelő típusaival már egy hete tartó kiállítást a szalon előtt több ezren nézték meg személyesen, mint ahogyan Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója is az ünnepség jelentős részét ezek között az autók között töltötte. Kifejezetten a kecskeméti centenáriumi estre egy önálló homokanimáció is készült, amit Papp Ferenc homokanimátor adott elő élőben. Az est a számos praktikus programpont mellett - vagy talán azzal együtt -, egy időutazás volt, amihez nagyban hozzájárult a kellemesen kialakított környezet, a hang- és a fénytechnika.

 

A kiválóan szervezett est után a tervezett jövő vár a BMW-re

Tóth Gábor többek között elmondta a köszöntőjében, hogy: „a BMW i 2014 év végi hazai megjelenése óta, ma már azt tapasztaljuk, hogy az elektromos és plug-in-hibrid autók magyarországi elfogadottsága is jelentős, így különösen nagy öröm azt látni, hogy a ma egyre szélesebb körben terjedő és a zöld rendszám által észrevehető modellek elterjedését a BMW támogatja az egyik leghatékonyabb módon.

Itt megragadnám az alkalmat, és tájékoztatom Önöket, hogy márkakereskedésünk hamarosan Hivatalos BMW i Partner lesz.”

A láthatatlan gyár

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója miután gratulált a boldog centenáriumi 7-es BMW tulajdonosának, átvett egy szimbolikus, hitelesített 500 grammos ajándékot Dr. Kelemen Edittől, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főorvosától, aki a Perinatális Intenzív Centrum vezetői és a "Hírös Koraszülöttekért Alapítvány" elnöki teendőit is ellátja. Mint elmondta, egyszer Orbán Viktorral való találkozása alkalmával kifejtette, hogy Magyarországon a BMW ugyan nincs jelen önálló gyár formájában, de nagyon jelentős alvállalkozói kapacitása van a cégnek Magyarországon, hiszen sok tucat hazai cég beszállítója a BMW-nek. Így tulajdonképpen egy láthatatlan gyárat működtet a BMW Magyarországon, aminek a következtében minden autójukban van magyarországi alkatrész.

Az est természetesen sokáig elhúzódott, hiszen a hivatalos részt követően könnyed szórakozás vette kezdetét.

Galéria