2024.04.24, Szerda
Várja a megyeszékhely a nagyberuházókat, már az áramszolgáltatás terén sincs akadály
bacsmegye.hu

Várja a megyeszékhely a nagyberuházókat, már az áramszolgáltatás terén sincs akadály

EDF DÉMÁSZ

2016.09.12. 12:52

Kecskemét város villamos energia ellátásának fejlesztése jelentős mérföldkőhöz érkezett. Elkészült a Szultán utcában egy fontos beruházás, egy alállomás bővítés, ami energetikai hátteret nyújt a nagy számú ipari fogyasztók, valamint a lakosság ellátásához.

Hirdetés

Az EDF DÉMÁSZ által végrehajtott fejlesztések egyszerre szolgálják az energiaellátás minőségi fejlesztését és a helyi gazdaság erősödését. Ez különösen igaz Kecskeméten, ahol a közép- és nagyvállalkozások dinamikus fejlődése eredményeként újabb, jelentős villamos energia kapacitás igény merült fel a tavalyi évben.

Alig egy év alatt az EDF DÉMÁSZ közel egy milliárd forintos saját beruházásával elkészült a Szultán utcai alállomás bővítése, ami megbízható energetikai hátteret nyújt az egyre növekvő számú ipari fogyasztók valamint a lakosság ellátásához. A város villamosenergia-ellátását biztosító központi elosztó új nagy/középfeszültségű (120/20 kV) transzformátorral bővült és új középfeszültségű földkábelek és nagy adatátvitelre képes optikai kábelek kötik össze a Kecskemét - Dél kapcsolóállomással.

Ez utóbbi helyszínen a korábbi szabadtéri kapcsoló-rendszert egy új 100 m2-es épület és korszerű középfeszültségű kapcsoló-berendezések váltották fel. A biztonságos energiaszolgáltatás 18 km-nyi középfeszültségű kábel és 2 km-nyi optikai kábel beépítésével valósult meg.

A Szultán utcában elhelyezett új transzformátor lehetővé teszi az EDF DÉMÁSZ által jelenleg biztosított villamos energia kapacitás mintegy 50%-kal történő emelését. A munkákban a társaság saját szakemberei mellett szegedi és kecskeméti alvállalkozók vettek részt.

 

Galéria