2024.04.19, Péntek

Több milliós felújítás a kecskeméti Arany János Iskolában

kecskemet.hu

2016.09.09. 11:00

Pályázaton nyert bruttó 6,3 millió forintot a kecskeméti Arany János Általános Iskola. A sportfejlesztésre szánt pénzt a tornaterem felújítására és az udvar sportpályájának fejlesztésére szánják. A tornaterem elkészült, az udvaron most kezdődtek el a munkálatok.

Hirdetés

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gyermek- és Környezetvédő Civilek Önkéntes Kerekasztalának [GYERKŐCÖK] több éves együttműködése, egymást támogató, civil összefogásra épülő munkája révén, a Decathlon Magyarország "Sportból a legtöbbet" elnevezésű tornaterem felújítási pályázatra 222 iskola jelentkezett, ebből tizenhárom iskola nyert. Ezen győztesek egyike a kecskeméti Arany János Általános Iskola.

 

Újabb sporttámogatási program Kecskemét városában, aminek köszönhetően a város egyik legsűrűbben lakott városrészében, a Széchenyivárosban fordítható ~ bruttó 6,3 millió forint infrastrukturális beruházásra, felújításra.

- A Decathlon minden évben kiír pályázatot tortantermek felújítására. Évente az országban tíz iskolát tudnak támogatni, nettó 5-5 millió forinttal. A Arany iskola tavaly is pályázott, de nem sikerült, idén megint összeült a csapat, és a most összerakott pályázattal nyertek bruttó 6,3 millió forintot, ezzel gazdagíthatják a széchenyivárosi sportéletet. Az összeget az Arany János utca tornatermének és udvarának felújítására fordítják.

 

Előbbi már el is készült, utóbbi pedig a napokban kezdődött. Ezen a helyen a beton helyére tudnak építeni egy modern, többcélú sportpályát. Értelemszerűen a röplabda lesz a fő csapásirány, emellett egy gyorstollas pályát is kialakítanak. Ez az a sport, amivel röplabda mellett hosszú távon is szeretnénk foglalkozni. A gyorstollast a hétvégi Gyerkőcök Sportnapon ki is próbálhatják a gyermekek és felnőttek - mondta el Szamler Lászlótól, a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja.