2024.04.20, Szombat
Sajtópert nyert a Duna Aszfalt Kft a Népszabadság ellen

Sajtópert nyert a Duna Aszfalt Kft a Népszabadság ellen

www.civishir.hu

2016.09.21. 18:35

A lap a debreceni a DK-sokra hivatkozva állított valótlanságokat a debreceni nyugati kiskörút II. üteméről.

Hirdetés

A Cívishír birtokába jutott bírósági ítélet szerint a Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte a Népszabadság Online Szerkesztőséget és a Népszabadság Zrt-t. a „Mutyigyanús útépítést vizsgálna a DK” című cikk miatt. A nol.hu-nak a következő helyreigazítást kell közzétennie legalább 30 napig vagy amennyiben az eredeti cikk továbbra is elérhető, azzal azonos ideig:

A 2015. február 23. napján 15 óra 40 perckor „Mutyigyanús útépítést vizsgálna a DK” címmelvmegjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a debreceni nyugati tehermentesítő kiskörút I. és II. üteme gyakorlatilag ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, és ugyanarról a munkáról van szó. A valóság ezzel szemben az, hogy a debreceni nyugati kiskörút I. ütemében foglalt műszaki tartalomhoz képest a II. ütem komplexebb, paramétereiben bővebb és új elemeket is tartalmazó műszaki tartalom megvalósítására irányult.

A nol.hu a cikkben – ami a mai napig elérhető – a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselőire, Varga Zoltánra és Korcsog Györgyre hivatkozva kritizálta a beruházást, ezzel szemben a beruházó Duna Aszfalt Kft. kellőképpen alátámasztotta, hogy a két munkálat nem ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik. Lényegesen összetettebb, nagyobb volumenű munkálatok elvégzése vált szükségessé a debreceni nyugati kiskörút II. ütem kivitelezése-építése során.

Vargák is megszavazták!

Tíz hónap alatt készült el a nyugati kiskörút Arany János és Erzsébet utca közötti szakasza, a Tisza István utca folytatása. A közlekedést nagyban megkönnyítő projekt 2,7 milliárd forintos összköltségvetéséből 1,578 milliárd forintot biztosított az EU és a kormány – utóbbi további 500 millió forintos kiegészítést is rendelkezésre bocsátott. A szakaszt hivatalosan tavaly november 25-én adták át.

Vargáék hevesen támadták a beruházást, noha a két DK-s képviselő igennel szavazott a közgyűlésben a nyugati kiskörút második ütemének megvalósításához szükséges költségvetési fedezet biztosításának tárgyában.