2024.03.28, Csütörtök

Európai tehetségpont lett a Kecskeméti Gáspár

KSZC Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola

2016.09.16. 09:50

Az iskolában évek óta folyamatosan bővülő tehetséggondozói tevékenység a pályázat elfogadásával európai nyilvánosságot nyert s ezáltal új lehetőségek nyíltak meg előtte, a város hírnevét jövőbeni talent-projektjeikkel is öregbíthetik.

Hirdetés

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az elsők közt került fel az Európai Tehetséghálózat térképére.

Az iskola 2014 májusától viseli a Tehetségpont, 2015 októberétől pedig az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az intézmény most joggal büszke arra, hogy 2016. május 3-ától immár Európai Tehetségpont lett, az Európai Tehetségtámogató Hálózat részévé vált.

 

Az Európai Tehetségsegítő Hálózat 2015 őszén alakult meg hivatalosan Brüsszelben. Ebben a pillanatban 13 országból 14 Európai Tehetségközpont és 25 országból mintegy 250 Európai Tehetségpont része a hálózatnak.

Az iskola, mint Tehetségpont az Európai Tehetségtérképen Kecskemét városnevére kattintva megtalálható: http://www.echa.info/high-ability-in-europe/. Az intézmény EuTalent weboldala: http://www.gasz.hu

 

Az elismerő címet a Budapesti Európai Tehetségközpont és a MATEHETSZ szervezésében 2016. október 1-jén veszik át az iskola képviselői Budapesten.