2024.03.29, Péntek
Magyar Arany Érdemkeresztet kapott az ÁFEOSZ Kollégium igazgatója

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott az ÁFEOSZ Kollégium igazgatója

2016.08.22. 15:46

Áder János köztársasági elnök megbízásából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Riczkó Eleonórának, az ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatójának több évtizedes kiváló munkája elismeréseként.

Hirdetés

Az ÁFEOSZ tanítási intézményének fő célkitűzése, hogy részt vegyen a szövetkezeti, így a COOP Gazdasági Csoport szakember utánpótlásában, amelyhez Riczkó Eleonóra 25 éves kiemelkedő és elhivatott tevékenységével nagymértékben hozzájárult. Az Iskola működése mellett a Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ bejegyzett vizsgahelye.

 

Riczkó Eleonóra 1990-ben végzett az Ungvári Állami Tudományegyetem matematika szakán, mint matematika szakos középiskolai tanár, amely képesítésével egy évre rá kezdett el dolgozni az ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban. Később, 1997-ben elvégezte az ELTE Bölcsészettudományi karát, ahol angol nyelv és irodalom szakos diplomát szerzett. Majd 2006-ban a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát elvégezve is lediplomázott, mint közoktatási vezető. 2014-ben kezdte az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi doktori iskoláját, melynek elvégzésével PhD tudományos fokozatot szerez.

 

A kezdetektől rá jellemző elhivatottság miatt a tanítás mellett vezető munkakörbe került, 2002-től az ÁFEOSZ Iskola igazgatóhelyettese, 2012-től igazgató-főtanácsosa. Ezen túlmenően a Bács Kiskun Megyei Képzési Bizottság tagja, a Kecskeméti Szövetkezeti Iskoláért Alapítvány titkára, a Szövetkezeti Kutatási Alapítvány elnöke.

 

Számos elfoglaltsága mellett tevékenyen vett részt az Intézményi és egyéni mobilitási projektek koordinálásában, pályázatok írásában és pályázati programok lebonyolításában.