2024.03.28, Csütörtök

Bánk Bánnal és diszkó slágerekkel indított a Hírös 7 Fesztivál

2016.08.20. 14:46

A Városháza és a Nagytemplom között felállított színpadon tartották a Hírös 7 nyitógáláját, ahol az elsőként Bánk Bán operájából hallhatott keresztmetszetet a közönség.

Hirdetés

A gálaműsor előtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere városi elismerő kitüntetéseket adott át:

A környezetvédelem területén végzett munkája elismeréseképp „Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj"-at Nagy Emőke, kertészmérnök kapta. Több park kivitelezése – köztük a főtér is – fűződik a nevéhez, emellett számos más közterület viseli magán a keze nyomán. Nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos életmód népszerűsítésére.

 

A szőlőtermesztés és borászat területén végzett munkájáért Mathiász János-díjat kapott Keresztes József, a kecskeméti egyetem Kertészeti Karának adjunktusa, a Mathiász János Borrend alapító tagja.

 

A szakmájában 1981 óta dolgozó Szabó József, karosszéria lakatos mester az „Év Kecskeméti Mestere Díj"-at kapta.

 

Végezetül pedig „Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj"-at Versegi János, az 1995-ben alapított VER-BAU Kft. tulajdonos-ügyvezetője kapta meg a város gazdasági érdekeinek előremozdítása érdekében végzett munkájáért.

 

 - Egy munkás, eredményes időszakon vagyunk túl, épp ezért megérdemlünk egy kis kikapcsolódást. Sokat dolgoztunk, világraszóló eredményeket értünk el – indította megnyitóbeszédét Szemereyné Pataki Klaudia.


- Városunk soha nem látott sikerkorszakba lépett. Képesek vagyunk kiemelkedni, ahogyan már bizonyítottuk is, a kérdés már csak annyi, képesek leszünk-e tartósan a legjobbak között maradni. Ehhez közösségünk továbbépítésére, folyamatos erősítésére van szükség, melyhez nagy segítség a Hírös Hét Fesztivál – emelte ki a polgármester.

 

Opera és Coco jambo

A komolyzene és az opera kedvelőnek kifejezetten csemege volt a Medveczky Ádám, Kossuth-díjas, érdemes művész vezényletével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Erkel Kórus közreműködésével felcsendült Bánk Bán keresztmetszet.

A mű híres áriái, mint Bánk bán vallomása a hazaszeretetről, a Bordal, vagy épp Melinda áriája valószínűleg még az operát nem kedvelők számára is ismerősként hangoztak.

 

A fesztivál berendezésében van pár jó megoldású újítás, mint például a tribün a nagyszínpad előtt vagy a Havanna Club és a Fodor Cukrászda hangulatos kiülő helyei.

Fotó: Facebook/Banczik Róbert

A street food kínálatban még mindig bőven van mit erősíteni, valami izgalmasabb és trendibb kínálat nagyon várat magára, pedig annyi jó példa van az országban. Jó lenne már túllépni a csülök, töltött káposzta, sült kolbász uralmán, de legalább langallóból nem volt mát túlkínálat és egy érdekes, BBQ szendvicseket készítő új belépő is megjelent.

 

A nyitóestén egy dolog zavart igazán. Dj Pénzes hangos nyitópartyja igazán nem illett a jobbnál jobb borokat és kézműves söröket felvonultató térségi eseményhez. A 80-90-es évek diszkó slágerei – Modern Talking, Mr. President és társai – inkább rombolták, mint javították a hangulatot. Pedig annyi jó zene van…

KecskemétHírös Hét