2024.03.29, Péntek

A legkisebbeket se hagyjuk otthon a Hírös Héten

2016.08.15. 07:01

Nagy a készülődés a Hírös Hétre, amely augusztus 19-28. között pezsdíti fel Kecskemét életét.

Hirdetés

A Kecskeméti Hírös Hét Fesztivált 1934-ben szervezték meg először a nagy gazdasági világválság után, annak érdekében, hogy a város termékeinek piacot teremtsenek. A cél most is ugyanaz, mint régen, a város Hírös termékeinek, látványosságainak bemutatása a nagyközönség részére.

Koncertek, kiállítások, gasztronómiai, sport- és gyermekprogramok vonzzák Kecskemétre a látogatókat, melyekből most a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület programjait emeljük ki.

 

Az egyesület idén is csatlakozik a programsorozathoz, hogy megszervezze a gyermekfelvonulást és a gyermekköszöntő áldást, baba-mama sarokkal várja a legkisebbeket és a süteménysütő verseny sem marad el.

A főtéren minden nap 10-17 óra között baba-mama sarok várja az apróságokat. Lesz játszószőnyeg érdekes játékokkal, pelenkázó minden szükséges kellékkel, a szoptatós anyukáknak elszeparált nyugodt sarok, valamint kényelmes fotelek és ásványvíz, hogy a babák és mamák is felfrissülhessenek.

 

Már most lehet gondolkodni, ki milyen süteménnyel szeretne nevezni az augusztus 21-i süteménysütő versenyre, amelyet már kilencedik alkalommal rendeznek meg.  Az idei kiemelt kategóriában – 7 híres sütemény 7 híres embertől – igazán közönségkedvenc finomságok várhatóak.

 

Szintén augusztus 21-én 16.30-tól várják a családokat a babakocsi- és gyermek felvonulásra, valamint az egyházak képviselői megáldják örökmozgó kincsinket.

 

A Hírös Hét további további programjairól az esemény weboldalán tájékozódhat.

Galéria

KecskemétHírös Hét