2024.04.19, Péntek

A Hősök teréig vágtázik Szentkirály

2016.08.29. 08:24

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese Szentkirály település képviseletében Csiki Árpád lett Lord Black nyergében, ezzel a település bejutott a budapesti futamra. A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat pedig Hajdú László, Kecskemét lovasa nyerte el a Hírös Vágtán szombaton.

Hirdetés

A Vágta 2007-es indulása óta Szentkirály minden évben elindul a futamon. A települést csakúgy mint tavaly, egy helyi zsoké, Csiki Árpád képviselte, aki a helyi ásványvízgyártó vállalat támogatásával állhatott rajthoz. 

 

 

- Magyarország piacvezető ásványvíz-vállalataként kiemelkedő a felelősségünk a tradíciók és a helyi értékek megőrzésének támogatásában, és fontosnak tartjuk a fair play szellemében versenyzők elismerését is. Ez motivált minket az összetartozást és a hazai lovas hagyományok felelevenítését célzó Nemzeti Vágta támogatásakor, valamint a Szentkirályi Fair Play Díj megalapításakor is – mondta el Balogh Levente, a Central Europe Mineral Water Holding elnöke.

 

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat elsőként tavaly, a Nemzeti Vágtán ítélték oda, de idén a kecskeméti Hírös Vágtára is kiterjesztették a díjazást. A kecskeméti forduló fair play díját Kecskemét lovasa, Hajdú László érdemelte ki biztonságos lovaglásával. A Díj célja, hogy elismerje a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus versenyzéssel példát mutató résztvevőit. Az elismerést a Nemzeti Vágta szeptember 16-18. között Budapesten megrendezett döntőjében is kiosztják majd.

 

 

Kecskeméthírös vágta