2024.04.19, Péntek
Kecskemét átlát a szitán - Hosszú Katinkával ünnepli a város az úszás ünnepét!

Kecskemét átlát a szitán - Hosszú Katinkával ünnepli a város az úszás ünnepét!

2016.01.09. 07:43

Idén február 13-14-én kerül megrendezésre az Univer24 – Az úszás ünnepe, ahol a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában Hosszú Katinkával és Hosnyánszky Norberttel is együtt rajtolhatunk.

Hirdetés

2016-ban ismét Univer24 – Az úszás ünnepe - Idén február 13-14-én kerül megrendezésre az Univer24 – Az úszás ünnepe, ahol a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában Hosszú Katinkával és Hosnyánszky Norberttel is együtt rajtolhatunk.

Az Univer24 egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével kísért 24 órás hosszútávúszó erőpróba és verseny. A 2015-ös kiemelkedő sikerű rendezvényt követően az Univer24 2016-ban második alkalommal kerül megrendezésre a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában.

A rendezvény célja a klasszikus 24 órás sportteljesítmények gondolatára építve az úszósport, a vízilabda és az úszás, mint mozgásforma népszerűsítése. Cél továbbá Kecskemét, a Kecskeméti Fürdő, az Univer Product Zrt. és a Hírös Sport Nonprofit Kft. hírnevének öregbítése, az úszó- és vízilabda sport iránti elkötelezettségük kiemelése. Az Univer24 fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Univer24 kezdetén magyar vízilabdázó és úszó legendák személyes részvételükkel és úszásukkal emelik majd az esemény fényét. A rendezvény úszó legenda díszvendége Hosszú Katinka ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, olimpikon, világcsúcstartó, a magyar úszósport egyik legfényesebb csillaga lesz. Vízilabdázó legendaként Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok is elfogadta a rendezők felkérését. Hosszú Katinka és Hosnyánszky Norbert részt vesznek az Univer24 2016. február 13-án 10:00-10:30 óráig tartandó megnyitó ünnepségén és a 11:00 órai rajtnál a rajtkőről együtt csobbannak a medencébe a többi indulóval.

A rendezvénnyel egy időben és egy medencében hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak, versenyeznek az egynapos úszások szabályai szerint. Ez idő alatt több száz úszó, egymást követően legalább 100-100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az éjszakai órákban országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítménypróba történik majd.

 

Az Univer24 rendezői és támogatói: Univer Product Zrt. - főtámogató, Kecskemét Megyei Jogú Város, Kecskeméti Fürdő, és a Hírös Sport Nonprofit Kft.

Az úszás ünepének mentorai: Törös Károly, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club vezetőedzője és Kolonics Krisztián.

Az Univer24 tömegsport jellegének erősítésére az Univer Product Zrt., mint a rendezvény főtámogatója a kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek motivációjára összesen 600.000 Ft iskola alapítvány támogatási programot hirdet. Külön-külön kis- és nagyiskola kategóriákban az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül. Az 1. helyezettek: 150.000 Ft értékben, a 2. helyezettek: 100.000 Ft értékben, a 3. helyezettek: 50.000 Ft értékben.

Az esemény minden résztvevője kap ajándékot. Az úszók Univer24 emblémával ellátott pólót és úszósapkát vihetnek emlékül haza, míg az iskolai csapatok csapatkapitányai Univer ételízesítő ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak.

A rendezők az Univer24-re az iskolai és civil úszó csapatok nevezését 2016. január 29-én 24:00 óráig várják a www.univer.hu/univer24 oldal nevezési felületén. Ezen az oldalon a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható. További, személyre szabott tájékoztatást az [email protected] e-mail címen, vagy a 06-30-616-36-72 telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Forrás: kecskemet.hu

Galéria

KecskemétKecskemét2016-ban ismét Univer24 – Az úszás ünnepeHosszú Katinka