Kecskemét

Sokak álmát váltotta valóra a Kormányhivatal

2017.01.31

2016 decemberében hagyományteremtő céllal először állított kívánságfát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal.

Győztest hirdetett a Pallasz Athéné Egyetem

2017.01.29

Sikerrel zárult a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem első 24 órás logisztikai versenye, melyen 37 középiskolás csapat vett részt. A GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnök alapképzésére február 15-ig lehet jelentkezni.

Ma startol a Pallasz Athéné Egyetem 24 órás logisztikai vetélkedője!

2017.01.27

A 2017/2018-as tanévben egy előremutató képzést is elindít a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem. A GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnök alapképzésére február 15-ig lehet jelentkezni. Az új szakot a diákok körében egy 24 órás logisztikai versennyel népszerűsíti az egyetem.

Kecskeméten csap a húrok közé a máltai gitár virtuóz!

2017.01.26

2017. január 27-én Kecskeméten a Goose Bar Clubban élőzenés estet tartanak, ahol fellép a máltai akusztikus gitár virtuóz Ozzy Lino. A különleges estét megelőzően egy rövid interjú is készült, melyben a máltai zenész karrierjéről, és Kecskeméthez köthető élményeiről is beszámol.

Egész évben lehet regisztráltatni a kerékpárokat

2017.01.26

Minden hónap utolsó hétfőjén a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai várják azokat, akik szeretnék kerékpárjukat regisztráltatni.

Idén is jön az Éjszakai Forgatag: Győzzenek a legjobbak!

2017.01.24

2017. január 27-én kerül megrendezésre az idei év első Éjszakai Forgataga a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében.

Érdemes ellátogatni a Pallasz Athéné Egyetem következő nyílt napjára!

2017.01.22

Január 24-én nyílt napot tart a Pallasz Athéné Egyetem. Kecskeméten és Szolnokon nemcsak az összes kar lesz kinn, hanem a duális partnerek is. Ezáltal a nyílt napon résztvevők első kézből kaphatják meg a legfontosabb információkat.

Tűzoltófelszereléssel támogatta a megyei tűzoltószövetséget a Mercedes-Benz Gyár

2017.01.20

Január 20-án a kecskeméti Mercedes-gyár nyolc millió forint értékű tűzoltófelszerelést adott át a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségnek. A Mercedes-Benz-gyár indulása óta támogatja a katasztrófavédelem munkáját.

Gulágról kecskeméti diákszemmel

2017.01.20

A Kárpát-medencei diákság figyelmét felkeltő történelmi versengés döntőjébe 21 csapat került be. Közöttük  volt "Kínok kutatói" néven a Kecskeméti Szakképzési Centrumhoz tartozó Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola csoportja Jäger Erzsébet tanárnő felkészítésével.

Educatio 2017: Kecskemét jövője a tét!

2017.01.19

A mai napon nyílik meg az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten. A rendezvény szombatig tart, és a közel 200 kiállító között ott van a Pallasz Athéné Egyetem standja is. Az egyetem Kecskemét városával és duális partnereivel együtt vesz részt az idei szakkiállításon.

Buszokon utazva sem fogyunk ki a látnivalókból: A múzeum is velünk tart!

2017.01.17

A Kecskeméti Katona József Múzeum az elmúlt év tavaszától rendszeresen népszerűsíti kiállításait és programjait a megfelelő terminállal és megyeszékhely számmal rendelkező autóbusz járatokon.

Rendhagyó irodalomóra – Arany Jánosra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2017.01.16

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon szervez közös rendezvényt az Ifjúsági Otthonban január 23-án, hétfőn, 14.30-kor.

Új örökös tagja lett a kecskeméti színháznak

2017.01.16

Kisebb meglepetés várta a kecskeméti színház örökös tagjait múlt hét csütörtökön, a teátrumban megrendezett ünnepségen. Az „elit klub” tagjainak Cseke Péter direktor tűzzománc plakettet nyújtott át. A plakettel pedig együtt járt a rangos cím is.

A termelők helyzetének stabilitásához szükség van az agrártámogatásokra

2017.01.14

Az agrártámogatásoknak is köszönhető, hogy a magyar mezőgazdaság jövedelmezősége az elmúlt években érdemben javult, és ezáltal stabilabbá vált a termelők helyzete - mondta pénteken Czerván György egy szakmai konferencián.

Különleges ajándékot kapott a kecskeméti színház

2017.01.12

Fekete Tibor özvegye, dr. Percze Éva egy igazán egyedi festménnyel lepte meg a kecskeméti Katona József Színházat. Az alkotás egy portré, melyet a ma már Amerikában élő Polyák Péter festőművész készítette Fekete Tiborról, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjáról.

Karneváli hangulatban pompázott a XV. Rotary bál

2017.01.29

2017. január 28-án 15. alkalommal került megrendezésre a Rotary Club Kecskemét jótékonysági bálja. A jubileumi bálnak ezúttal is a Három Gúnár Rendezvényház adott otthont.

Feltámad a Vákum Kecskeméten?

2017.01.27

Amióta a Kobza Miklós által élővé tett Vákum-os fiatalokba 2009' idején belefagyott a szó, Kecskemét legnagyobb problémája, hogy a saját fiataljai számára nem tud a kornak megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítani. Most, hogy erre végre egy érdemi lépést tett a város vezetése a huhogók a legbutább módon neki is estek a kezdeményezésnek.

Mikulás Ferenc: A kecskeméti rajzfilmstúdiónak kivételes érzéke van a lélektani ábrázoláshoz

2017.01.27

Január 24-én Oscar-díjra jelölték A vörös teknős című, francia, japán és belga koprodukcióban készült, 80 perces animációs filmet is. Az animációs film megalkotásában jelentős szerepe volt a kecskeméti rajzfilmstúdiónak. Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője is megerősítette, hogy az animációs film nagy részét a kecskeméti rajzfilmstúdióban rajzolták, emellett a teljes színezése is Kecskeméten zajlott.

A téli természet csodái folyamatosan felbukkanak a kecskeméti Szabadidőközpontban

2017.01.26

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont ismételten különleges képeket osztott meg ma a Facebook oldalán. „Kisebb” jégtakaró fedi le a Szabadidőközpont tavának felszínét, melyből most egy bámulatosan félelmetes darabot sikerült kihalászniuk.

Oscar-díjra jelölték a Kecskeméten készített animációs filmet

2017.01.25

A 89. Oscar-díjátadó gála esélyesei között több jelöltnek is van magyar vonatkozása. Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje mellett jelölést kapott A vörös teknős című francia-japán animációs film is, melynek megalkotásában nagy szerepe volt a kecskeméti rajzfilmstúdiónak.

Eredmény- és eseménydús 2016-ot zártak a kecskeméti sportolók

2017.01.23

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a közgyűlés Sport munkacsoportjával együttműködve ismét maradandót eseménysorozatot alkotott 2017. január 21-én. A Kecskeméti Sportnap, valamint az esti 21. Sportbál is fontos értékekkel járult hozzá a város sportéletéhez.

Ismét támogatást nyújtott a rászorulóknak a Hírös Sport Kft.

2017.01.22

A Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából január 19-én másodszor kapott tíz család tűzifát ezen a télen. A Városi Szociális Közalapítvány által kiválasztott rászoruló családok közel 2 köbméter tűzifához jutottak térítésmentesen.

A tudás iránti vágyakozás az idősebbeket is megilleti! – Oklevél átadás a Harmadik Kor Egyetemén

2017.01.20

Végéhez ért a Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű két féléves szabadegyetemi program harmadik tanéve. Ennek eredményeképpen január 20-án, délelőtt ünnepélyes keretek között kapták meg elismerő okleveleiket a programban részt vevő, Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok a kecskeméti Városháza dísztermében.

Hírös kecskemétiekkel beszélget Kriskó János

2017.01.19

A „Hírös kecskemétiek” című sorozatk következő pódiumbeszélgetésére Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi városi mozi épületében január 31-én, 18 órakor kerül sor.

Újra jön a Kecskeméti Sportnap!

2017.01.18

Ismét a szórakozás és az ünneplés napja lesz 2017. január 21-e, hiszen ezen a napon kerül megrendezésre a Kecskeméti Sportnap, mely továbbra is fontos értékeket ad hozzá a város sportéletéhez.

Pénzügyi pályázaton vehetnek részt a kecskeméti egyetem kreatív hallgatói

2017.01.17

A Pallasz Athéné Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja közös ötletpályázatot hirdet az egyetem hallgatói számára a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében.

A diákolimpia legsikeresebb iskolája a kecskeméti Arany János Általános Iskola

2017.01.16

A 2015/16-os tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket és testnevelő tanáraikat díjazta hétfőn a Magyar Diáksport Szövetség. Az általános iskolák között a tavaly második Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola volt a legeredményesebb.

Valóra válhat egy kecskeméti snowboardos olimpiai álma

2017.01.14

A kecskeméti Fricz Botond tavaly olyannyira eredményes szezont zárt, hogy erre az évre sikeresen összegyűjtött annyi pontot, mely elegendőnek számít ahhoz, hogy elinduljon a FIS Snowboard Világkupa versenyein. Ez a legmagasabb szintű sorozat a felnőtt versenyzők számára, ahonnan ki lehet jutni az olimpiára. A fiatal snowboardosnak is ez a távlati célja 2022-re.

Újabb fejlesztés a kecskeméti intelligens parkolásnál

2017.01.12

Több hónapos tesztelés után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM Net Zrt. által fejlesztett LTE 450 megahertzes frekvencián működő hálózatára állította át a tavaly áprilisban átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

Linartech Cyclocross Magyar Kupa záró forduló Kecskeméten

2017.01.12

Az év első versenye a futam utolsó versenye is egyben, és minden valószínűség szerint a legizgalmasabb.