Kecskemét

Sportbállal veszi kezdetét a kecskeméti báli szezon

2017.01.03

Ismét a szórakozás és az ünneplés napja lesz 2017. január 21-e, a Kecskeméti Sportnap. A sportnap lezárásának céljából immár hagyományosan kerül megrendezésre az a Sportbál, mely fontos értékeket ad hozzá a város sportéletéhez.

Ez nem kacsa: nagy bulik várnak rád a Goose-ban az ünnepek alatt

2016.12.23

Három éjszaka is pezsegni fog az élet Kecskeméten az ünnepek alatt. A Goose Bar Club december 25., 28., és 31-én is felejthetetlen partikkal várja a szórakozás szerelmeseit.

Két ünnep között is lesz min csúszni

2016.12.22

December 27. és 30. között a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban akciósan használható majd a Hófánk pálya.

Az idén is megnyílt a Színház ajtaja a hátrányos helyzetű gyerekek előtt

2016.12.19

Öcsi, Vilike és a Micsoda társaság! többi szereplője kínálta finomsággal a gyerekeket a kecskeméti teátrumban. Különleges nap volt, a közönség és a társulat számára egyaránt.

Döntések születtek Kecskemét közgyűlésén

2016.12.16

A decemberi közgyűlésen a napirendi pontok tárgyalása előtt az országosan díjazott kecskemétieket köszöntötték.

Tűzifával támogattak 10 rászoruló családot

2016.12.15

Tűzifát kaptak karácsony előtt a Városi Szociális Közalapítvány által kiválasztott rászoruló családok a Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából. A fák kivágását Bogasov István önkormányzati képviselő finanszírozta, szállításukról pedig a Városgazdasági Kft gondoskodott.

Hölgyeket vár a Mercedes-Benz Gyár duális képzése

2016.12.14

Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár

Logisztikai mérnök képzés indul a GAMF-on

2016.12.14

2017 őszén kezdhetik meg tanulmányaikat az első logisztikai mérnök hallgatók a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Karán. A képzés indításával nemcsak a vállalati igényeknek igyekszik megfelelni a kar, a felvételizők körében is egyre keresettebb a logisztika. Eddig a Dél-alföldi Régióban élők csak Budapesten vagy még távolabb vehettek részt logisztikai mérnöki alapképzésben, jövő szeptembertől azonban már Kecskeméten, a GAMF-on is tanulhatnak – akár duális formában is.

BikeSafe Kecskeméten

2016.12.13

A héten várják azokat, akik kerékpárjukat szeretnék regisztráltatni!

2017-ben is fantasztikus csapattal várja a gyógyulni vágyókat az Ölelő Kéz a Kecskeméti Fürdőben

2016.12.12

December 9-én évzáró Ünnepi Vacsorát szervezett az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány a Skót & Joe bácsi éttermében, Kecskeméten. A meghitt hangulatú vacsorát megelőzően Dr. Fáy Tamásné az alapítvány titkára mondott köszöntőt. Az est megható pillanata volt, amikor a köszöntőt követően Fáy Virág a Kecskeméti Fürdő Gyógyászati részlegének a vezetője és kollégái közös gyertyagyújtás során egy karácsonyi dalt is elénekeltek.

Kórházi karácsony a Kecskemét City Balettel

2016.12.12

December 22-én különleges élményben lehet része a Bács-Kiskun Megyei Kórház betegeinek és az ott dolgozó orvosoknak, nővéreknek. A Kecskemét City Balett táncosai második alkalommal vállalkoztak arra, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljanak a megye legnagyobb egészségügyi intézményének falai közé.

Kívánságfa várja a kívánni vágyókat

2016.12.10

Az Adventi időszak a készülődés, az ünnepre hangolódás és a kívánságok körül forog. Ennek jegyében állított fel kívánságfát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Deák téren.

Dr. Salacz László és Dr. Zombor Gábor tájékoztatása a béremelés és adócsökkentés fejleményeiről

2016.12.09

Dr. Salacz László és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselők a béremelés és adócsökkentés témájában tartottak sajtótájékoztatót a kecskeméti Városházán.

Ismét 24 órás megmérettetés lesz az Úszás ünnepén

2016.12.08

Ezúttal is több száz úszó készül vízbe csobbanni 2017-ben a Kecskeméti Fürdőben. Az Univer Erős Pista támogatásával megrendezett eseményen egy időben és egy medencében 24 órán át tartó erőpróbán teljesíthetnek az úszás kedvelői. A tavalyi évhez hasonlóan úszó és vízilabdázó legendák jelenléte emeli majd a rendezvény fényét. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő már jelezte a részvételi szándékát.

Fekete Tibor viszonzott szeretete a kecskemétiek iránt

2016.12.06

A kecskeméti Katona József Színház legújabb bérletsorozata a kecskeméti színház örökös tagjának, Fekete Tibor színművésznek a nevét viseli. A sorozat első előadására december 17-én kerül sor.

Szilveszteri vígjáték a kecskeméti színházban

2016.12.30

A Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiát december 31-én mutatják be Szerednyey Béla rendezésében a kecskeméti Katona József Színházban.

2017-ben Digitális Mintaiskola Program indul a kecskeméti Piarista Iskolában

2016.12.23

Annak ellenére, hogy a program csak a következő évben startol, az iskola már jelenleg is egy előkészítő szakaszban vesz részt. Ebben az időszakban a szponzorok bevonásával a program tárgyi, személyi és pedagógiai feltételeinek tervezése és tesztelése folyik.

Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak

2016.12.20

Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak. A fogvatartottak fizetésük egy részét is felajánlották a fiatalok támogatására.

A kecskeméti piacok ünnepi nyitva tartása

2016.12.16

A karácsonyi és az újévi ünnepkörre tekintettel – már jövő hétfőtől kezdődően - változások lesznek Budai utcai Piaccsarnok és a Szent László körúti nagybani zöldség-gyümölcs piac és használtcikk piac nyitva tartásában.

Vöröskeresztes Karácsony a Ciróka Bábszínházban

2016.12.16

December 20-án újra a Ciróka Bábszínház ad otthont a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló jótékonysági Karácsonynak, amelyre közel 150 hátrányos helyzetű gyermek kapott meghívást.

Tűzvizsgálói konferencián ült össze megyénk katasztrófavédelmi állománya

2016.12.15

„Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” címmel tudományos értekezést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Kecskeméten ebben az évben immár harmadik alkalommal. A konferencián a tűzesetekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a módszertan fejlesztése és a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés érdekében.

Dr. Ailer Piroska az Egyetem új rektora

2016.12.14

Az intézmény szenátusának közelmúltbeli egyhangú támogatását követően, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Dr. Ailer Piroska főiskolai tanár, a Pallasz Athéné Egyetem eddigi ideiglenes intézményvezetője Áder János köztársasági elnöktől átvette rektori megbízását Budapesten, a Sándor-palotában.

Új fizioterápiás eszközre ruházhat be az Ölelő Kéz csaknem félmilliós támogatásból

2016.12.13

Három kecskeméti szervezet összefogása során 427 ezer forint támogatással járul hozzá ahhoz, hogy az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány új fizioterápiás eszközre tudjon beruházni. Ennek okán ma az adományozásról szóló szerződés aláírására került sor az Empír Enteriőr kecskeméti bemutatótermében.

Húsz év után ismét katonai esküt tartottak a kecskeméti repülőbázison

2016.12.13

A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét. Az eskü szövegét Pálfi Róbert közkatona mondta el.

Meghitt hangulatú hangversenysorozat idézi meg a karácsony szépségét

2016.12.12

Rákász Gergely koncertorgonista országos ünnepi hangversenysorozatával tiszteleg a 260 éve született Mozart előtt Kecskeméten és környékén is.

Partnertalálkozó a MegaLux csapattal

2016.12.12

Az ünnepélyes díjátadón a MegaLux csapat a legsikeresebb debütálónak járó és a Nemzetközi Napenergia Szövetség elismerő díját is átvehette.

2017-ben is várja a hallgatókat a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme

2016.12.09

Különleges témákkal várja hallgatóit 2017-ben is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme. A tanulni vágyó nyugdíjasok számára februártól is neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tartanak előadásokat kultúra-művelődés-média, gazdaság, történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben.

Folytatódik a közvilágítás fejlesztése Kecskeméten

2016.12.09

A fejlesztés összesen 55 utcát érint a városban és több mint 140 új lámpatestet helyeznek ki a szakemberek. A beruházás minden városrészt érint, és eredményeként világosabb, biztonságosabb lesz az esti órákban a város több területe.

Vidám énekszó zengett a laktanya folyosóin

2016.12.07

Minden gyermek örömmel fogadta a Télapót a kecskeméti hivatásos tűzoltóságon.

Lájk helyett #hashtag - Flour Tomi filmje Kecskeméten

2016.12.06

A hazai koronázatlan tinisztár ahogyan 2010-ben felfedezte a lájkra építhető hírnévben rejlő dollárokat, most kissé kikerekedve az egyre divatosabbá váló Facebook megoldásban, a hashtag-ben gondolta újrázni az áttörést.