Kecskemét

Ismét támogatást nyújtott a rászorulóknak a Hírös Sport Kft.

2017.01.22

A Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából január 19-én másodszor kapott tíz család tűzifát ezen a télen. A Városi Szociális Közalapítvány által kiválasztott rászoruló családok közel 2 köbméter tűzifához jutottak térítésmentesen.

A tudás iránti vágyakozás az idősebbeket is megilleti! – Oklevél átadás a Harmadik Kor Egyetemén

2017.01.20

Végéhez ért a Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű két féléves szabadegyetemi program harmadik tanéve. Ennek eredményeképpen január 20-án, délelőtt ünnepélyes keretek között kapták meg elismerő okleveleiket a programban részt vevő, Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok a kecskeméti Városháza dísztermében.

Hírös kecskemétiekkel beszélget Kriskó János

2017.01.19

A „Hírös kecskemétiek” című sorozatk következő pódiumbeszélgetésére Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi városi mozi épületében január 31-én, 18 órakor kerül sor.

Újra jön a Kecskeméti Sportnap!

2017.01.18

Ismét a szórakozás és az ünneplés napja lesz 2017. január 21-e, hiszen ezen a napon kerül megrendezésre a Kecskeméti Sportnap, mely továbbra is fontos értékeket ad hozzá a város sportéletéhez.

Pénzügyi pályázaton vehetnek részt a kecskeméti egyetem kreatív hallgatói

2017.01.17

A Pallasz Athéné Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja közös ötletpályázatot hirdet az egyetem hallgatói számára a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében.

A diákolimpia legsikeresebb iskolája a kecskeméti Arany János Általános Iskola

2017.01.16

A 2015/16-os tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket és testnevelő tanáraikat díjazta hétfőn a Magyar Diáksport Szövetség. Az általános iskolák között a tavaly második Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola volt a legeredményesebb.

Valóra válhat egy kecskeméti snowboardos olimpiai álma

2017.01.14

A kecskeméti Fricz Botond tavaly olyannyira eredményes szezont zárt, hogy erre az évre sikeresen összegyűjtött annyi pontot, mely elegendőnek számít ahhoz, hogy elinduljon a FIS Snowboard Világkupa versenyein. Ez a legmagasabb szintű sorozat a felnőtt versenyzők számára, ahonnan ki lehet jutni az olimpiára. A fiatal snowboardosnak is ez a távlati célja 2022-re.

Újabb fejlesztés a kecskeméti intelligens parkolásnál

2017.01.12

Több hónapos tesztelés után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM Net Zrt. által fejlesztett LTE 450 megahertzes frekvencián működő hálózatára állította át a tavaly áprilisban átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

Linartech Cyclocross Magyar Kupa záró forduló Kecskeméten

2017.01.12

Az év első versenye a futam utolsó versenye is egyben, és minden valószínűség szerint a legizgalmasabb.

Zenéért mehet szombaton a Kecskeméti Piacra

2017.01.10

Január 14-én, szombaton 6:30-13:30 óra között a Kecskeméti Piaccsarnok területén kerül sor a TV2 televízió csoport Zenebutik elnevezésű csatornájának megrendelésére készülő „Kívánságpiac” című zenei kívánságműsor kecskeméti adásának felvételére.

Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

2017.01.09

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett.

Szombaton kinyit a Kecskeméti Fürdő

2017.01.07

Január 7-én, szombat reggel a megszokott rendben nyit a Kecskeméti Fürdő.

Kivételes zenei tehetséget támogat a Rotary Club Kecskemét

2017.01.06

A Rotary Club Kecskemét tájékoztatást adott a 2016. november 25-én szervezett Jótékonysági lézer-show és orgonakoncerten kapott adományokból származó bevétel felhasználásáról. A jótékonysági akción befolyt – több, mint egy millió forint – összegből Kecskemét egyik zenei tehetségét, Korb Vanesszát támogatták.

Újabb régészeti feltárás az épülő elkerülő út nyomvonalán Kecskeméten

2017.01.06

A Katona József Múzeum régészei Wilhelm Gábor vezetésével az M5-ös autópálya keleti oldalán egy avar kori, a nyugati oldalán egy szarmata település maradványait találták meg. A feltárások azt mutatják, hogy jóval jelentősebb élet volt a térségben az avar korban, mint azt a szakemberek korábban feltételezték.

Jegyellenőrök mentették meg a kecskeméti lány vizsgáját

2017.01.05

ROSSZ BUSZRA SZÁLLT A KECSKEMÉTI LÁNY, ERRE A KÉT ELLENŐR OLYAT TETT, AMIRE EDDIG MÉG NEM VOLT PÉLDA!

Tűzoltófelszereléssel támogatta a megyei tűzoltószövetséget a Mercedes-Benz Gyár

2017.01.20

Január 20-án a kecskeméti Mercedes-gyár nyolc millió forint értékű tűzoltófelszerelést adott át a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségnek. A Mercedes-Benz-gyár indulása óta támogatja a katasztrófavédelem munkáját.

Gulágról kecskeméti diákszemmel

2017.01.20

A Kárpát-medencei diákság figyelmét felkeltő történelmi versengés döntőjébe 21 csapat került be. Közöttük  volt "Kínok kutatói" néven a Kecskeméti Szakképzési Centrumhoz tartozó Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola csoportja Jäger Erzsébet tanárnő felkészítésével.

Educatio 2017: Kecskemét jövője a tét!

2017.01.19

A mai napon nyílik meg az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten. A rendezvény szombatig tart, és a közel 200 kiállító között ott van a Pallasz Athéné Egyetem standja is. Az egyetem Kecskemét városával és duális partnereivel együtt vesz részt az idei szakkiállításon.

Buszokon utazva sem fogyunk ki a látnivalókból: A múzeum is velünk tart!

2017.01.17

A Kecskeméti Katona József Múzeum az elmúlt év tavaszától rendszeresen népszerűsíti kiállításait és programjait a megfelelő terminállal és megyeszékhely számmal rendelkező autóbusz járatokon.

Rendhagyó irodalomóra – Arany Jánosra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2017.01.16

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon szervez közös rendezvényt az Ifjúsági Otthonban január 23-án, hétfőn, 14.30-kor.

Új örökös tagja lett a kecskeméti színháznak

2017.01.16

Kisebb meglepetés várta a kecskeméti színház örökös tagjait múlt hét csütörtökön, a teátrumban megrendezett ünnepségen. Az „elit klub” tagjainak Cseke Péter direktor tűzzománc plakettet nyújtott át. A plakettel pedig együtt járt a rangos cím is.

A termelők helyzetének stabilitásához szükség van az agrártámogatásokra

2017.01.14

Az agrártámogatásoknak is köszönhető, hogy a magyar mezőgazdaság jövedelmezősége az elmúlt években érdemben javult, és ezáltal stabilabbá vált a termelők helyzete - mondta pénteken Czerván György egy szakmai konferencián.

Különleges ajándékot kapott a kecskeméti színház

2017.01.12

Fekete Tibor özvegye, dr. Percze Éva egy igazán egyedi festménnyel lepte meg a kecskeméti Katona József Színházat. Az alkotás egy portré, melyet a ma már Amerikában élő Polyák Péter festőművész készítette Fekete Tiborról, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjáról.

Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

2017.01.12

Kutatás-fejlesztési, illetve innovációs együttműködésről is szó volt a belga nagykövet és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésének kecskeméti találkozóján.

Februárban jön a palacsinta imádók rendezvénye

2017.01.10

Kecskeméten egy különleges gasztronómiai program szerveződik a palacsinta köré 2017. február 18-án a belvárosban, a Hirös Agóra előtti területen. A Palacsinta Fesztivál vár mindazokra, akik szeretnének egy teljes napot eltölteni a palacsinták világában.

Rangos elismerésben részesült a kecskeméti Európa Jövője Egyesület alapítója

2017.01.08

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány nemrég közzétette a Magyar Kultúra Lovagja 2017. évi elismerésének különböző fokozatait és a díjazottak névsorát. Elismerésben részesült többek között az Európa Jövője Egyesület alapítója: Farkas Gábor Mátyás, aki „A közművelődés és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért” kifejtett több évtizedes munkájáért kap díjat.

24 órás logisztikai vetélkedőn bizonyíthatnak a középiskolások

2017.01.06

2017 szeptemberében új szakként indul a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Karán a logisztikai mérnöki alapszak. Annak érdekében, hogy az érdeklődő középiskolások egy jó hangulatú eseményen bepillantást nyerjenek abba, milyen típusú feladatok várhatnak egy logisztikusra és milyen képességekre, készségekre van szükség, hogy jó logisztikussá válhassanak – a kar „Egy nap alatt a logisztika körül” címmel 24 órás vetélkedőt hirdet.

Az álmennyezet égett a Kecskeméti Fürdőben

2017.01.06

Egy zárlatos fűtőszál megolvasztott egy műanyag lefolyócsövet a Kecskeméti Fürdő tetőszerkezetében, ezért a versenymedence feletti álmennyezet égett fél négyzetméteren, csütörtökön este. A fürdőzők biztonsága érdekében azonban pénteken a létesítmény nem nyit ki.

Igazi téli hangulat járja át a kecskeméti Szabadidőközpontot

2017.01.05

Ahogyan a téli hónapokban, a természetben az lenni szokott, úgy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont által január első napjaiban megosztott képek is valóságos nyugalmat és energiát egyaránt sugároznak a számunkra.

Valódi élményekkel várják a szaunázás szerelmeseit

2017.01.05

Január 21-én, szombat este „Januári Naturista Szauna Est” címszó alatt szakképzett szaunamesterek kínálnak természetes, fürdőruha nélküli szauna élményt a Kecskeméti Fürdőben.