Kecskemét

Több tonnás gépszörnyek uralják Kecskemétet

2017.03.05

Mindez nem véletlen, hiszen Európa legtöbb monster truckját felsorakoztató profi show-műsora indult el a Hírös városban, óriás autókkal, pirotechnikai eszközökkel és számtalan meglepetéssel – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti híradójában.

Biciklibarát irodaháznak örülhetnek a kecskeméti kerékpározók

2017.03.03

Ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat a kerékpárral közlekedő dolgozók számára, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Hazánk irodaházainak listáján már a kecskeméti Metropolisz ipari terület is szerepel, ahol lehetőség van a kerékpárok tárolására.

Madárröptetéssel népszerűsítik Kecskemét családbarát állatkertjét

2017.03.02

2017. március 3-4-5-én a Kecskeméti Vadaskert szakmunkatársai első alkalommal vesznek részt a budapesti Utazás Kiállításon.

Kecskeméten is találkozhatunk az Arany medve-díjas film alkotóival

2017.03.02

Már elővételben is hatalmas az érdeklődés az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmre. A hazai mozikban országosan csütörtöktől látható Enyedi Ildikó filmje, akit az alkotók Kecskemétre is személyesen elkísérnek. A közönségtalálkozót március 7-én az Otthon Moziban tartják.

Ismét a Bányaisok lettek a mobilrobot programozás legjobbjai

2017.03.01

2017. február 24-én került megrendezésre a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán a VII. Mobilrobot Programozó Országos Csapatverseny. A versenyre robotok közötti kommunikációt megvalósító projektekkel lehet nevezni.

310 milliárddal a kecskeméti Mercedes lett az Év Befektetője Magyarországon

2017.02.28

2016-os év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása dij: Mercedes-Benz Manufacturing Kft. Magyarországon valaha megvalósított legnagyobb zöldmezős beruházás keretében egymilliárd euró, vagyis több mint 310 milliárd forint értékű beruházással építi meg második gyárát a Mercedes-Benz Kecskeméten - írja a kecskeméti polgármester a Facebook oldalán

„Emlékezünk, és azt mondjuk: soha többé ilyet!”

2017.02.26

1947-ben február 24-én tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Kecskeméten a Városházával szemben lévő kopjafánál rendeztek megemlékezést a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei és kecskeméti szervezetei.

Szombaton veterán autó-és motor alkatrész börze lesz Kecskeméten

2017.02.24

Az idei év legelső börzéjét rendezik meg a Szent László körúti vásártéren.

Kulturális együttműködés jött létre a Zeneakadémia és Kecskemét között

2017.02.23

Megállapodást kötött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kecskemét önkormányzata a szakmai összefogás és közös kulturális programok megvalósítása érdekében csütörtökön az egyetemhez tartozó kecskeméti Kodály Intézetben.

Közel négy éve működik Kecskeméten „A legek intézete”

2017.02.22

A Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (az évtizedek óta ismert „Repülőkórház” utódintézményeként, annak hagyományait folytatva, de kibővített feladatkörrel) közel négy éve az MH Egészségügyi Központ szervezeti elemeként, a Védelem-egészségügyi Igazgatóság alárendeltségében, a fővárosi Honvédkórház orvos-igazgatójának szakmai felügyelete alatt működik Kecskeméten. Ezúttal dr. Lengyel Attila ezredes, intézetvezető főorvos tapasztalatai alapján tudhatunk meg többet az intézet főbb feladatairól, jogosultságairól, valamint a kutatómunkáiról is.

Kecskeméti diákok által épített autókkal indul a 2017-es AutoMobil és Tuning Show

2017.02.21

2017. március 24-én Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az AutoMobil és Tuning Show a budapesti Hungexpo G pavilonjában. A tárlat a mai és a régebben élt feltalálók, mérnökök, tervezők alkotásait mutatja be.

Újra ismert kecskemétieket vár Kriskó János

2017.02.20

Február 28-án 18 órakor újra ismert kecskeméti személyiségek mesélnek életükről, munkájukról, sikereikről a Hírös Város Turisztikai Központ pódiumbeszélgetésén.

Kialakulnak-e "No-go" zónák Kecskeméten?

2017.02.17

Szabadidős negyed kijelöléséről, a Modern Városok Programhoz kapcsolódó egyes intézkedésekről és a Városi Támogatási Programról is döntött Kecskemét közgyűlése.

Téli sétára hív a kecskeméti Szabadidőközpont

2017.02.16

2017. február 25-én egy ismeretterjesztő téli sétára kerül sor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Valentin napi meglepetéssel kedveskedett a kecskeméti színház

2017.02.15

2017. február 14-én, közel 500-an vettek részt a kecskeméti Katona József Színház Valentin napi játékában, amelynek nyereménye egy különleges színházi meglepetéssel egybekötött romantikus vacsora volt.

Texasban épít gyárat a kecskeméti Magnus Aircraft

2017.03.03

Letették a kecskeméti Magnus Aircraft repülőgépgyártó cég új, texasi repülőgépgyártó, összeszerelő, karbantartó és kereskedelmi központjának alapkövét.

Arany 200: Villámcsődülettel tisztelegtek a költőóriás előtt

2017.03.03

2017. március 2-án a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő diákok csatlakoztak egy országos flashmobhoz, hogy megemlékezzenek a 200 évvel ezelőtt született Arany Jánosra.

Akár fél havi fizetésünk is rámehet a káromkodásra egy kecskeméti kocsmában!

2017.03.02

Fizetni kell egy kecskeméti kocsmában a trágár beszéd vagy káromkodás miatt. Az összegyűjtött pénzből az egyik pultosnak vesznek új cipőt – derült ki a TV2 Tények tegnapi adásából.

A kecskemétiek véleményére is kíváncsiak a város arculati kézikönyvének kialakításában

2017.03.01

Kecskemét településképi arculati kézikönyvet készít, melynek célja, hogy meghatározza a város jellemzőit, értékeit, eltérő karakterű településrészeit, majd eszerint építészeti ajánlásokat fogalmazzon meg szöveges és képi formában az egységes településképhez való illeszkedés céljából.

Képzéssel a sikerért: Transznacionális Partnerségi Iroda nyílt Kecskeméten

2017.02.28

Győr után Kecskeméten is létrejött a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a német IG Metall együttműködése révén az a Transznacionális Partnerségi Iroda (TPI), amely képzésekkel és tanácsadással segíti a járműipari szakszervezeteket, valamint a munkavállalókat.

Dőltek a rekordok az idei Vendéglátós Bálon

2017.02.27

2017. február 26-án, vasárnap ötödik alkalommal került megrendezésre a Vendéglátós Bál Kecskeméten a Három Gúnár Rendezvényház Báltermében. Az évek óta komoly presztízzsel bíró Vendéglátós Bált a Hotel Három Gúnár és a Jégszilánk Kft. idén harmadszor közösen rendezte meg.

A kecskeméti Bozsó János festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Rómában

2017.02.26

Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész ötven kis- és közepes méretű olajfestményét mutatja be az a kiállítás, amely Tájak-érzelmek címmel pénteken nyílt a Római Magyar Akadémia Galériájában az olasz fővárosban.

Ötödik alkalommal báloznak a vendéglátósok

2017.02.23

2017. február 26-án, vasárnap ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Vendéglátós Bál Kecskeméten a Hotel Három Gúnárban.

Megtartotta alakuló ülését a Pallasz Athéné Egyetem konzisztóriuma

2017.02.22

Az alakuló ülést megelőzően ünnepélyes keretek között Szabó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatás- és Kutatásstratégiai Főosztály vezetője adta át a konzisztóriumi tagok megbízólevelét. Az öttagú stratégiai tanácsadó testület tagjai elnökként Csizmadia Norbertet választották meg. A testület az első ülésén elfogadta az ügyrendjét és munkatervét.

Történelmi emlékek elevenednek meg Kecskeméten

2017.02.21

A programban szerepel: túlélők beszámolója, kerekasztal beszélgetés a kutatóintézetek munkatársai, a pedagógusok, illetve a diákok között, könyvbemutató, filmvetítés és kortárs, a GULAG-GUPVI témáját bemutató színpadi előadás is.

A tanulás megfiatalítja a lelket! – Új tanév indul a Harmadik Kor Egyetemén

2017.02.20

2017 márciusában új tanévvel folytatódik a Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok számára meghirdetett Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű két féléves szabadegyetemi program. Február 20-án a tanév ünnepélyes megnyitójának ezúttal is a kecskeméti Városháza díszterme adott otthont.

A kutyának sem kell kecskeméti fafaragó csodálatos otthona

2017.02.17

Az épületeket és a benne levő műtárgyakat a művész özvegye, Géróné Törzsök Enikő őrizgette 13 éven keresztül, és tavaly ősszel döntött úgy, hogy megválik tőle. Akkor több helyi újság és tv is hírt adott róla, de úgy tűnik egyelőre nem talált gazdára.

Kecskemétre is ellátogat a Hangszert a kézbe programsorozat

2017.02.17

2017. február 28-án Hangszert a kézbe címmel hónapokig tartó nagyszabású, interaktív zeneoktatási roadshow indul. A sorozat Kecskemét mellett hat másik várost is érint. Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Melyik lesz a 10 legszebb magyar szó?

2017.02.15

Az Anyanyelvek Nemzetközi Napja alkalmából a kecskeméti Ifjúsági Otthonban február 20-án, hétfőn előadást tartanak anyanyelvünk változásairól, a mai nyelvhasználatról, a diáknyelv érdekességeiről.

Felkapott lett a katonai életpálya

2017.02.15

A kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola érettségi előtt álló diákjai közül idén heten választották a haza fegyveres szolgálatát életpályaként. A végzős osztályokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai oktatják a katonai alapismeretek tantárgyat.