Kecskemét

Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

2017.01.12

Kutatás-fejlesztési, illetve innovációs együttműködésről is szó volt a belga nagykövet és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésének kecskeméti találkozóján.

Februárban jön a palacsinta imádók rendezvénye

2017.01.10

Kecskeméten egy különleges gasztronómiai program szerveződik a palacsinta köré 2017. február 18-án a belvárosban, a Hirös Agóra előtti területen. A Palacsinta Fesztivál vár mindazokra, akik szeretnének egy teljes napot eltölteni a palacsinták világában.

Rangos elismerésben részesült a kecskeméti Európa Jövője Egyesület alapítója

2017.01.08

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány nemrég közzétette a Magyar Kultúra Lovagja 2017. évi elismerésének különböző fokozatait és a díjazottak névsorát. Elismerésben részesült többek között az Európa Jövője Egyesület alapítója: Farkas Gábor Mátyás, aki „A közművelődés és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért” kifejtett több évtizedes munkájáért kap díjat.

24 órás logisztikai vetélkedőn bizonyíthatnak a középiskolások

2017.01.06

2017 szeptemberében új szakként indul a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Karán a logisztikai mérnöki alapszak. Annak érdekében, hogy az érdeklődő középiskolások egy jó hangulatú eseményen bepillantást nyerjenek abba, milyen típusú feladatok várhatnak egy logisztikusra és milyen képességekre, készségekre van szükség, hogy jó logisztikussá válhassanak – a kar „Egy nap alatt a logisztika körül” címmel 24 órás vetélkedőt hirdet.

Az álmennyezet égett a Kecskeméti Fürdőben

2017.01.06

Egy zárlatos fűtőszál megolvasztott egy műanyag lefolyócsövet a Kecskeméti Fürdő tetőszerkezetében, ezért a versenymedence feletti álmennyezet égett fél négyzetméteren, csütörtökön este. A fürdőzők biztonsága érdekében azonban pénteken a létesítmény nem nyit ki.

Igazi téli hangulat járja át a kecskeméti Szabadidőközpontot

2017.01.05

Ahogyan a téli hónapokban, a természetben az lenni szokott, úgy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont által január első napjaiban megosztott képek is valóságos nyugalmat és energiát egyaránt sugároznak a számunkra.

Valódi élményekkel várják a szaunázás szerelmeseit

2017.01.05

Január 21-én, szombat este „Januári Naturista Szauna Est” címszó alatt szakképzett szaunamesterek kínálnak természetes, fürdőruha nélküli szauna élményt a Kecskeméti Fürdőben.

Idén is különleges kincsek rejtőznek a Ráday Múzeumban

2017.01.04

2017-ben a következő programokkal vár minden kedves érdeklődőt a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma:

De miért? - Kígyózó sor fogadja Kecskeméten a parkolóbérletek vásárlóit

2017.01.03

Kecskeméten 2017-ben is bizony legalább egy órát kell annak várnia, aki parkolóbérletet akar venni.

Szilveszteri vígjáték a kecskeméti színházban

2016.12.30

A Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiát december 31-én mutatják be Szerednyey Béla rendezésében a kecskeméti Katona József Színházban.

2017-ben Digitális Mintaiskola Program indul a kecskeméti Piarista Iskolában

2016.12.23

Annak ellenére, hogy a program csak a következő évben startol, az iskola már jelenleg is egy előkészítő szakaszban vesz részt. Ebben az időszakban a szponzorok bevonásával a program tárgyi, személyi és pedagógiai feltételeinek tervezése és tesztelése folyik.

Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak

2016.12.20

Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak. A fogvatartottak fizetésük egy részét is felajánlották a fiatalok támogatására.

A kecskeméti piacok ünnepi nyitva tartása

2016.12.16

A karácsonyi és az újévi ünnepkörre tekintettel – már jövő hétfőtől kezdődően - változások lesznek Budai utcai Piaccsarnok és a Szent László körúti nagybani zöldség-gyümölcs piac és használtcikk piac nyitva tartásában.

Vöröskeresztes Karácsony a Ciróka Bábszínházban

2016.12.16

December 20-án újra a Ciróka Bábszínház ad otthont a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló jótékonysági Karácsonynak, amelyre közel 150 hátrányos helyzetű gyermek kapott meghívást.

Tűzvizsgálói konferencián ült össze megyénk katasztrófavédelmi állománya

2016.12.15

„Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” címmel tudományos értekezést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Kecskeméten ebben az évben immár harmadik alkalommal. A konferencián a tűzesetekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a módszertan fejlesztése és a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés érdekében.

Zenéért mehet szombaton a Kecskeméti Piacra

2017.01.10

Január 14-én, szombaton 6:30-13:30 óra között a Kecskeméti Piaccsarnok területén kerül sor a TV2 televízió csoport Zenebutik elnevezésű csatornájának megrendelésére készülő „Kívánságpiac” című zenei kívánságműsor kecskeméti adásának felvételére.

Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

2017.01.09

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett.

Szombaton kinyit a Kecskeméti Fürdő

2017.01.07

Január 7-én, szombat reggel a megszokott rendben nyit a Kecskeméti Fürdő.

Kivételes zenei tehetséget támogat a Rotary Club Kecskemét

2017.01.06

A Rotary Club Kecskemét tájékoztatást adott a 2016. november 25-én szervezett Jótékonysági lézer-show és orgonakoncerten kapott adományokból származó bevétel felhasználásáról. A jótékonysági akción befolyt – több, mint egy millió forint – összegből Kecskemét egyik zenei tehetségét, Korb Vanesszát támogatták.

Újabb régészeti feltárás az épülő elkerülő út nyomvonalán Kecskeméten

2017.01.06

A Katona József Múzeum régészei Wilhelm Gábor vezetésével az M5-ös autópálya keleti oldalán egy avar kori, a nyugati oldalán egy szarmata település maradványait találták meg. A feltárások azt mutatják, hogy jóval jelentősebb élet volt a térségben az avar korban, mint azt a szakemberek korábban feltételezték.

Jegyellenőrök mentették meg a kecskeméti lány vizsgáját

2017.01.05

ROSSZ BUSZRA SZÁLLT A KECSKEMÉTI LÁNY, ERRE A KÉT ELLENŐR OLYAT TETT, AMIRE EDDIG MÉG NEM VOLT PÉLDA!

Február végéig még megtekinthető az 1956-os emlékkiállítás Kecskeméten

2017.01.04

A Kecskeméti Katona József Múzeumban 2017. február 25-éig meghosszabbításra került az 1956-os forradalom kecskeméti és Bács-Kiskun megyei eseményei, valamint a Dr. Szobonya Zoltán mártírhalált halt ügyvéd emlékezetére készült kiállítás.

Gyorsan kellene nevezni, ha betelik a Fürdő, már nem lesz rá lehetőség

2017.01.04

Az Univer Weboldalának  "NEVEZÉS" menüpontjában január 27. 24:00 óráig lehet nevezni mind a nappali (iskoláknak és civileknek fenntartott), mind az éjszakai (váltóúszó csapatoknak fenntartott) idősávokba.

Sportbállal veszi kezdetét a kecskeméti báli szezon

2017.01.03

Ismét a szórakozás és az ünneplés napja lesz 2017. január 21-e, a Kecskeméti Sportnap. A sportnap lezárásának céljából immár hagyományosan kerül megrendezésre az a Sportbál, mely fontos értékeket ad hozzá a város sportéletéhez.

Ez nem kacsa: nagy bulik várnak rád a Goose-ban az ünnepek alatt

2016.12.23

Három éjszaka is pezsegni fog az élet Kecskeméten az ünnepek alatt. A Goose Bar Club december 25., 28., és 31-én is felejthetetlen partikkal várja a szórakozás szerelmeseit.

Két ünnep között is lesz min csúszni

2016.12.22

December 27. és 30. között a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban akciósan használható majd a Hófánk pálya.

Az idén is megnyílt a Színház ajtaja a hátrányos helyzetű gyerekek előtt

2016.12.19

Öcsi, Vilike és a Micsoda társaság! többi szereplője kínálta finomsággal a gyerekeket a kecskeméti teátrumban. Különleges nap volt, a közönség és a társulat számára egyaránt.

Döntések születtek Kecskemét közgyűlésén

2016.12.16

A decemberi közgyűlésen a napirendi pontok tárgyalása előtt az országosan díjazott kecskemétieket köszöntötték.

Tűzifával támogattak 10 rászoruló családot

2016.12.15

Tűzifát kaptak karácsony előtt a Városi Szociális Közalapítvány által kiválasztott rászoruló családok a Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából. A fák kivágását Bogasov István önkormányzati képviselő finanszírozta, szállításukról pedig a Városgazdasági Kft gondoskodott.

Hölgyeket vár a Mercedes-Benz Gyár duális képzése

2016.12.14

Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár