Kecskemét

Fizikai Showtime a kecskeméti Tudósházban

2016.12.05

A Pallasz Athéné Egyetem Tudósháza és GAMF Kara 2016 őszén negyedik alkalommal hirdette meg a ”Legyél Te a Showman”elnevezésű fizika kísérleti bemutató versenyét az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

Friss falusi termékek a kecskeméti panelházak között

2016.12.03

A hatalmas lakótelepre közvetlenül a tanyákról érkeznek a panelházak közé a friss, egészséges és ínycsiklandó feldolgozott finomságok, melyeket hamar megkedveltek, és most már keresnek is a környéken élők.

Készülnek a prémium bejglik a Fodor Cukrászatban Kecskeméten

2016.12.01

A multinacionális áruházláncokban egyfajta különleges karácsonyi varázsporból készült bejglik mellett lehet karácsonyi süteményt venni a piacon a kendős néniktől, a kisboltban, a pékeknél... van viszont egy prémium szegmense is ennek az ünnepet meghatározó süteménynek, amit profi cukrászok készítenek.

Egy új kecskeméti mobilitási rendszer kiépítése a feladat

2016.11.30

Egy olyan stratégiai terv elkészítése volt a cél, amely a városlakók és a környékből ingázók, valamint a helyi vállalkozások közlekedési igényeinek kielégítésére, továbbá a Kecskemét élhetőségének javítására fókuszál.

Kecskeméti fiatalok a Víz Világtalálkozón

2016.11.29

Az ezekben a napokban jelenleg is zajló Budapest Water Summit 2016 Víz Világtalálkozóra a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj több külföldi versenyzője, csapata vendégszereplése mellett Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanulói is meghívást kaptak, ahol a Fiúk angol nyelvű előadást tartottak „What can we gain by using greywater?" címmel.

Nem Bánom, de mintha nem működne a Kecskemetilapok.hu

2016.11.28

Óriási veszteség érte a kecskeméti térséget azzal, hogy elérhetetlenné vált a www.kecskemetilapok.hu on-line archivuma az interneten. Vagy mégsem...

A kecskeméti Debreczeni újabb botrány könyvvel áll elő, most Simicska Lajosról

2016.11.28

Más sem hiányzik ennek a szép hazának, mint a kecskeméti Debreczeni József könyve Simicska Lajosról. A kifakult politikai múlttal rendelkező Debreczeni jelenleg teljesen hitelesen a DK alelnökeként írogat. Tényleg minden elfogultság nélkül...

Technikai szünet lesz egy délután a kecskeméti Kormányhivatalban

2016.11.25

November 30-án, szerdán 15 órától technikai okok miatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának valamennyi kormányablakában és okmányirodájában szünetel az ügyintézés.

Dr. Zombor Gábor - Dr. Salacz László: Alaptörvény módosításáról szóló szavazásról

2016.11.24

Közös üzenete a két képviselőnek, azoknak a kecskemétieknek, akik a kötelező betelepítésnek nemet mondtak, hogy döntésük mellett most és a jövőben is ugyanúgy kiállnak a Parlamentben.

Végelszámolás alatt a kecskeméti Stadion Nonprofit Kft.

2016.11.23

A 2009-es alapítása óta S. Juhász Attila ügyvezetése alatt működő STADION Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. kapcsán, amelynek Kecskemét MJV Önkormányzat a többségi tulajdonosa, 2016. szeptember 01-én kezdődött el a végelszámolási eljárás.

Negyedszerre nyílt meg az adománygyűjtő pont a Malomban

2016.11.19

Idén 4. alkalommal hirdeti meg, és kezdi meg a karácsonyi adománygyűjtő pont működtetését a Malom Központ és a kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete. Az adakozókedv az elmúlt 4 évben állandó volt, a helyszín azonban változó, az idén az 1. emeleten a H&M mellett, jóval frekventáltabb helyen várják a csomagokat.

Beszélgessünk! Hírös kecskemétiekkel

2016.11.18

A „Hírös kecskemétiek” című pódiumbeszélgetés sorozat következő eseménye november 29-én, 18 órakor lesz Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi városi mozi épületében.

Kétezer munkás sztrájkolna a kecskeméti Mercedesnél

2016.11.16

A Vasas nem támogatja a MTSZSZ megállapodását, ragaszkodnak a 15 százalékos béremeléshez.

Változott a kecskeméti Nissin Foods Kft elektronikus elérhetősége

2016.11.15

Egyszerű adminisztrációs hibának tűnik a Japán Osakában székelő Nissin Foods Holdings Co. Ltd. többségi tulajdonában álló kecskeméti cég elérhetőségének a változása.

Az európai gazdasági növekedés motorja Kecskeméten van

2016.11.14

A Pallasz Athéné Egyetem adott otthont a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?" című előadás- és vitasorozat 125. konferenciájának.

Prima Primissima díjat kapott Mikulás Ferenc

2016.12.03

Mikulás Ferenc stúdióvezető, producer a magyar népművészet és közművelődés kategória Prima Primissima díjazottja a díjátadó gálán a Művészetek Palotájában.

Megváltozik a közlekedési rend az Arborétumnál

2016.12.01

A módosítás eredményeképpen a Nyíri út – III. Béla körút kereszteződésében december elsejétől kezdve a Nyíri út III. Béla körút iránya lesz elsőbbséggel rendelkező irány.

Árpád-kori települést tárnak fel az épülő elkerülő út nyomvonalán Kecskeméten

2016.12.01

Az északi elkerülő út tervezett folytatásának nyomvonalán zajló feltáráson a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei Wilhelm Gábor vezetésével egy 10-12. századi település maradványaira bukkantak.

Óriási hiányt pótol ez a Kecskeméten építendő szociális intézmény

2016.11.29

351 millió forintból épül nappali otthon fiatal felnőtt autisták ellátására, akik számára nagyon kevés ellátóhely létezik az országban.

Harmadik Kor Egyeteme - jó példák Kecskemétről

2016.11.29

Mai társadalmunk felgyorsult világában egyre inkább előtérbe kerül az önképzés lehetőségeinek keresése. A formális tanulás mellett a nem formális képzés minden életkorban nagy jelentőséget kap, így van ez az időskorúak esetében is. Az igény mellett társadalmunknak meg kell teremtenie az önképzés lehetőségeit is, főként azért, mert az idős korosztály lélekszáma egyre nagyobb növekedést mutat.

Csudaszép lett a kecskeméti főtéri Adventi vásár

2016.11.28

Hosszú évek béna főtéri kavalkádjai után az idén végre egy igazán kedves főtéri adventi vásár nyílt a kecskeméti főtéren.

Gyertyagyújtással veszi kezdetét Kecskeméten a Téli Fesztivál

2016.11.26

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek köszönhetően régi hagyomány Kecskeméten, hogy az advent négy vasárnapját megelőző szombat estéken közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a város főterén, az adventi koszorúnál. Rövid kulturális műsor keretében a városvezetés, valamint a történelmi egyházak képviselői mondanak ünnepváró gondolatokat.

Kétórás sztrájkot tartottak hajnalban a kecskeméti Mercedes-gyárban

2016.11.24

A Vasas Szakszervezeti Szövetség újabb eredménytelen bértárgyalását követően három munkaterületen, hatvan dolgozó tartott kétórás sztrájkot csütörtök hajnalban a kecskeméti Mercedes-gyárban. A termelés a munkabeszüntetést követően helyreállt.

Jakupcsek Kecskeméten mutat be!

2016.11.23

Dehogynem! A híres média celeb miután évtizedeken keresztül volt meghatározó orgánumok munkatársa mára egy kicsit megöregedett, egy kicsit talán meg is keseredett és most a tücsökéletének a hibái miatt másokat hibáztat a kirugása után megírt könyvében.

Kecskeméten toboroztak

2016.11.20

Folyamatos a határvadász-képzés iránt érdeklődők tájékoztatása Bács-Kiskun megyében.

Kecskeméten jelentette be új lemezét Szekeres Adrien

2016.11.18

A kecskeméti közönség a Megállók című új album dalait az énekesnő december 20-i karácsonyi koncertjén ismerheti meg. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban az idén megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Kecskeméti Szimfonikus Zenekar is közreműködik majd.

A Párizsi udvar ólomüvegeit restaurálja a kecskeméti szakember

2016.11.17

Holtság Károly díszműüveges, üvegfestő mester a Párizsi udvar egyik ólomüvegével dolgozik kecskeméti műhelyében.

Bérmegállapodás született a Mercedes-gyárban

2016.11.16

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete egy éve végzi érdekvédelmi tevékenységét a kecskeméti Mercedes-gyárban, és most sikerült először írásos megállapodást kötni, amely jelentős, mintegy 20%-os jövedelemnövekedést eredményez két év alatt a munkavállalóknak – tudta meg az autopro.hu.

Az első fecske - megnyílt Kecskeméten a Goose Bár

2016.11.14

A hetvenes-nyolcvanas években pezsgő belvárosi élete volt Kecskemétnek, ami a rendszerváltás óta gyakorlatilag a nullára épült vissza. Szombaton este viszont megtört a jég és a Három Gúnár Hotelnek köszönhetően újra van egy 300 főt befogadni képes belvárosi bár Kecskeméten, ami stílszerűen a gúnár angol nevét viseli.

Egy nap, hét szekció, hetven előadás a 17. AGTEDU konferencián

2016.11.12

"Oknyomozó tudomány" volt a mottója a Pallasz Athéné Egyetem idei AGTEDU konferenciájának, melyet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan immár 17. alkalommal tartottak meg Kecskeméten.