2024.04.23, Kedd
A Halott Pénz is fellép a
Kép: kalocsa.hu, illusztráció: pixabay.hu

A Halott Pénz is fellép a "Csíplek Kalocsa" paprikafesztiválon

kalocsa.hu

2021.09.04. 11:00

A hagyományos közös bográcsozás mellett több színpadon is nívós előadásokkal és gasztro-különlegességekkel is várják a közönséget.

Hirdetés

"Csíplek Kalocsa – Paprika Piknik" néven, három napos fesztivál lesz Kalocsán, melyre a nagyszabású koncertek mellett, többek között közös bogrács főzésére is invitálják a kalocsai lakosságot - olvasható a kalocsa.hu-n.

A nettó 30 millió forintos rendezvény többek között a Nemzeti Művelődési Intézettől elnyert 20 millió forintos támogatásból, valamint további 8 millió forintos pályázati forrásból, illetve 5 millió forintos szponzori hozzájárulásból valósul meg.

A CSÍPLEK KALOCSA PAPRIKA PIKNIK 2021. szeptember 10-12. között kerül megrendezésre az Érsekkertben, kiegészítve egy nagyszabású Halott Pénz koncerttel a Reptér helyszínén.

A városvezetés úgy döntött, hogy a Paprika Fesztivál helyett idén egy kisebb, de tartalmában minőségi programsorozatot hív életre:

Erre az évre egy kisebb, mégis sokszínűséget tükröző gasztro-kulturális eseményt álmodtak meg, a CSÍPLEK KALOCSA – PAPRIKA PIKNIK rendezvényt.

Plakát: kalocsa.hu - a fesztivál részletes programai

 

Három helyszínen lesznek fellépések és koncertek

Az Érsekkert Szabadtéri Színpadán a Nemzeti Táncszínház által szervezett nívós előadások kerülnek bemutatásra olyan társulatok által, mint a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Viharsarok Táncszínház vagy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

A kertszínpadon a kulturális sokszínűség jegyében találkozhatunk a Kalocsai Bokréta néptáncegyüttessel, a Szalonna és Bandája zenekarral, a Gypo Circus, a jazz and Tool illetve a No Limit formációkkal, valamint a Crazy Little Queen Tribute és a No Limit együttes is szórakoztatja majd a hétvége folyamán Érsekkertbe kilátogató közönséget.

Ahogyan Kalocsa városvezetése megígérte, a városba hozza a hazai zenei élet egyik kiemelkedő zenekarát, a Halott Pénzt.

Egy különleges helyszínen, a Kalocsai Reptéren épül fel azt a színpad, amely többezer ember szórakoztatását tudja biztonságosan, nyugodt körülmények között biztosítani. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a várhatóan ideérkező 5 ezer ember számára minőségi és emlékezetes szórakoztatást nyújtson.
 

Gasztro különlegességek és örömfőzés

Felvonulnak új, eddig nem kóstolt FoodTruck gasztro-különlegességek, illetve helyt kapnak hagyományőrző programok és kézműves vásár is, míg a családok számára gyermekelőadások illetve kitelepített vidámpark segíti a felhőtlen szórakozást.

A civil szervezetek és a baráti társaságok számára paprikás ételek örömfőzése lesz az Érsekkert sétányán. A vendégek támogató jegy vásárlásával vásárolhatnak kóstoló adagokat. A befogadható várható csapatlétszám maximum kb. 50 csapat, amelyek érkezési sorrendben kerülnek regisztrációra.

 

A jelenleg érvényben lévő jogszabályi előírások alapján, a rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

KalocsaKalocsai PaprikafesztiválKalocsafesztiválkoncertGasztronómiakalocsai paprika