2024.03.29, Péntek

Bemutatták a kalocsai uszoda terveit

kalocsa.hu

2017.10.05. 13:58

A tervezet megléte azonban még nem jelenti a felújítás megvalósítását, az uszoda fejlesztéséhez mindegy 5 milliárd forint hozzájárulásra volna szükség.

Hirdetés

2017. márciusában 5 millió forint támogatást nyert a város a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól a Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda fejlesztési terveinek elkészítésére. A tervezői munka azért vált szükségessé, mert Kalocsa projektötletet nyújtott be a Paksi Társadalmi Tanács Koordinációs Munkacsoportjához a Paks II. beruházás kerítésen kívüli vonatkozásában Kalocsán megvalósítható fejlesztési elképzelésekről, melynek fontos részét képezte az uszoda felújításával kapcsolatos részletes tervezet elkészítése is.

Az elnyert összeget az önkormányzat kiegészítette, s megbízta a Forma Tervező és Fővállalkozó Zrt.-t az új uszoda terveinek elkészítésével. A tervezet létrejöttét – piackutatáson és üzemeltethetőségi számításon túl – számos megbeszélés előzte meg, melyek során az érintett felek elmondhatták véleményeiket, ötleteiket.

A Vagyonhasznosítási Kft.-vel, mint jelenlegi üzemeltetővel, a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesülettel és a Kalocsai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályának munkatársaival is egyeztettek az építészek, így jöhetett létre közös munka eredményeként az új fürdőkomplexum terve.  A Zrt. munkatársai az elképzeléseket október 3-án délután a Városháza dísztermében tartott tervbemutatón ismertették a képviselő-testülettel és az önkormányzat illetékes szakembereivel.

Dr. Bálint József polgármester a bemutató előtti köszöntőjében elmondta, a megálmodott uszoda terveinek elkészítése az első, fontos lépés volt a fürdő fejlesztésének ügyében. A tervezet megléte azonban sajnos még nem jelenti a felújítás megvalósíthatóságát, hiszen az uszoda fejlesztéséhez mindegy 5 milliárd forint hozzájárulásra volna szükség. A legnagyobb munka tehát még csak most következik. Meg kell találni, és el kell nyerni azokat a támogatásokat, melyekből a megálmodott, korszerű uszoda megépülhet városunkban.

KalocsaKalocsaKalocsai Gyógyfürdő és Uszoda