2024.04.19, Péntek
Érdekesen szabadulnának a kalocsai balosok az álpolgármestertől
kalohirek.hu

Érdekesen szabadulnának a kalocsai balosok az álpolgármestertől

2017.09.18. 07:39

A Kalocsát is magában foglaló választási körzetben indul parlamenti képviselő jelöltként, a Kalocsán csak álpolgármesternek nevezett dr. Angeli Gabriella - jelentette be Botka László szeptember 15-én.

Hirdetés

Kínos helyi ügyek

A végtelenül kínos kalocsai várovezető "frakcióról" köztudott, hogy Bálint József polgármester mellett abban dr. Angeli Gabriellának rendkívüli "lehetőségei" voltak, amelyeket döntően maga a képviselőasszony próbált kialakítani magának. Sajnos/szerencsére a próbálkozásainak az eredménye rendkívül szerény. Kis túlzással kijelenthető, hogy a sok esetben leginkább anakronisztukusnak jellemezhető kalocsai városvezető "frakció", neki köszönhetőóen volt, hogy kissebbségbe szorult a helyi parlamentben a belső vitáik miatt. Általában is elmondható, hogy Font Sándor szorgos közreműködése nékül a város egy centit se fejlődött vona az elmúlt években.

Kínos háttér

Ha elfogadjuk, hogy a Botka-féle baloldali rész, lebontaná a déli kerítéseket, akkor dr. Angeli egy nehéz helyzetből kezdheti a választási kampányt, hiszen jó tíz éve amikor a lakatlan orosz laktanyába arabokat akart elszállásolni a kormány, Kalocsa és térsége egy emberként lépett fel ellene. Így nem is valósult meg a Török Gusztáv által is ellenzett terv. Persze az sem könnyíti meg a lehetőségtől vélhetően megrészegült jelölt mozgását, hogy jelenleg a DK legerősebb "háttér országa" Kalocsán székel az országban, hiszen Niedermüller Péter, mint a szerevezet egyetlen EP képviselője jelenleg - ha igazak a baloldal vívódásáról szóló hírek - akkor pont nem szereti Botkát. Tehát ha elfogadjuk dr Angeli szeptember 15-én tett nyilatkozatát, miszerint ő "balra húz", akkor talán nem lényegtelen feltenni a kérdést, hogy: melyik balra? Ráadásul ez a "húz" szó sem a legszerencsésebb, hiszen közismert, hogy az önkormányzat megbízásos szerzdődése segítette azt a leginkább "lehúzásnak" jellemezhető folymatot, amiből dr. Angeli személyesen jelentős anyagi előnyre tett szert korábban.

Kínos pasi

Dr. Angeliről elmondható, hogy rendszresen rendszerben gondolkodik. Ez már abból is látszik, hogy élete párja az a Loib László, aki az SZDSZ-es évtizedekben Kalocsán Török Gusztáv mellett alpolgármesteri szerepet töltött be. Kalocsán a 2014-es baloldali visszatéréssel Loib is visszatért, ez esetben a városi cégek élére. Sajnos ezen szerevezetek még nem bírták el az újabb terhet, így jelenleg a közvetlen vezetése alatt álló Kalocsai Parkgondozó, 2016-ot 6 milliós vezsteséggel zárta. Sajnos mindent elmond a jelenlegi kalocsai gazdasági szemléletről a legjelentősebb városi cég működése, hiszen 2013-ban ez a cég 251 milliós bevételt ért el a piacról, az önkormányzat 77 milliós támogatása mellett, 2016-ban pedig ez az arány megfordult.

Persze a dr. Angeli felügyelő bizottsági közreműködése mellett működő helyi Menza Kft is katasztrófális működést mutat, ugyanis 2016-ban egy újabb 26 milliós veszteséget produkált.

 

Nehéz helyzet...

Talán nem is érdemes komolyan tovább elemezni Bács-Kiskun legbalodalibbnak ítélt városában a működést, mert ha törvényesen is működnek a helyi ügyek (!), a céltalanság, a köldöknézegetés kézzel fogható. Persze ebben a kissé túlpolitizált kalocsai kultúrkörben az előzőek alapján nem igazán indokolható dr. Angeli parlamenti jelölése, ha csak azzal nem, hogy a helyi közélet így kíván megszabadulni a túlmozgásos képviselőasszonytól.

Oltyán József

Forrás: Bisnode

Ajánló