2024.04.23, Kedd

Újra ellepik Kalocsát a Duna-menti népek

programturizmus.hu

2017.07.05. 11:00

A több évtizedes múltra visszatekintő Duna Menti Folklórfesztivált immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg Kalocsán 2017. július 5. és 9. között. A fesztiválon folklór előadások és kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Hirdetés

A Duna Menti Folklórfesztivál Magyarország egyik legrégebbi, a régió legnagyobb fesztiválja. Először 1968-ban rendezték meg. Kezdetben Baja és Kalocsa városa irányította, majd Kecskemét és Szekszárd is a szervezők közé került. A találkozó háromévente került megrendezésre, és mindig nagy tömegeket vonzott. Minden alkalommal külföldi és magyar együttesek is részt vettek a több napos fesztiválon. A néptáncos rendezvényeket szakmai tanácskozások, illetve kiállítások is színesítették. Ezen programok lényege a kultúrák kapcsolatának építése. A legérdekesebb programok ilyenkor mindig a fesztiválszínpadon várják az érdeklődőket.

Minden este éjszakába nyúló színvonalas néptánc műsor és népzene szórakoztatja a résztvevőket. A fesztivál leglátványosabb mozzanata a hagyományos menettánc, amely Kalocsa díszes főutcáján zajlik. A hagyományos program kiegészítéséül, melynek helyszíne az Érsekkert, idén a bejárathoz vezető árnyas sétány mentén Fesztiválkert lesz kialakítva, ahol a Duna menti kézművesek és néhány hagyományos magyar kézműves mesterség képviselője is helyet kap.

Programok:

• menettánc
• néptánc gálák
• táncházak
• koncertek

 

Forrás: programturizmus.hu

KalocsanéptáncfesztiválkoncertDuna Menti Folklórfesztivál