2024.04.23, Kedd

Válságban a kalocsai idegenvezetés

koronaradio.hu

2017.03.08. 11:08

Fiatalok jelentkezését várják, mivel hiányszakma az idegenvezető Kalocsán – olvasható Kalocsa helyi rádiójának, a koronaradio.hu honlapján.

Hirdetés

Bár az érseki városba főképp dunai szállodahajókon érkező külföldi turisták száma kiváltképpen a nyári szezonban jelentős, őket szakszerűen kalauzoló kísérőket egyre nehezebben találnak a helyi utazási irodák, holott több szempontból is megéri idegenvezetőnek lenni – nyilatkozta a koronaradio.hu oldalának Csapai Tamás, az egyik helyi iroda vezetője.

Csapai Tamás elmondása szerint Kalocsa nem bír túl sok turisztikai attrakcióval, így rettenetesen jól fel lehetne belőlük készülni. Ugyanakkor még mindig nagy szükség van arra, hogy képzett, jó nyelvtudású fiatalok jelentkezzenek idegenvezetőnek.

Reagálva az idegenvezető, mint hiányszakma kérdésének a feltevésére Csapai Tamás elmondta: Nincs elegendő számú idegenvezető a térségben, így kénytelenek vagyunk Pécsről, Pestről, Szegedről valamint Kiskőrösről idegenvezetőt szerezni, amely nem egy ideális megoldás. Ezért is van szüksége Kalocsának helyi, stabil nyelvtudással és a szakmához elég affinitással rendelkező fiatalokra.

Kalocsaturizmusidegenvezetőhiányszakmanyelvtudás

Ajánló