Kalocsa

Érdekesen szabadulnának a kalocsai balosok az álpolgármestertől

2017.09.18

A Kalocsát is magában foglaló választási körzetben indul parlamenti képviselő jelöltként, a Kalocsán csak álpolgármesternek nevezett dr. Angeli Gabriella - jelentette be Botka László szeptember 15-én.

Kalocsára érkezik a Nuclear Kids program idei előadása

2017.08.11

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nemzetközi gyermekművészeti projektje idén is lehetőséget adott 75 orosz és külföldi gyermeknek, köztük négy magyar fiatalnak, hogy három hét próba után színre vigyenek egy látványos musicalt.

A Cerbona tulajához került az egyik népszerű kalocsai cég

2017.06.15

A műzliszeletekről ismert Cerbona Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa megvásárolta a kalocsai Agrimill-Food Kft.-t, a Ham-Let puffasztott gabonaszeletek gyártóját.

Csecsemő újraélesztő, lélegeztető készüléket kapott a kalocsai kórház

2017.05.23

Az élet egyik legszebb, egyben legrizikósabb pillanata a születés, amikor is a világra jött csecsemőre számos veszély leselkedik. A statisztikák szerint ilyenkor az újszülöttek közel 10 százalékánál van szükség valamilyen segítségre a légzés beindulásához. A Magyar Fejlesztési Bank egy újraélesztő és lélegeztető készüléket adományozott a a Kalocsai Szent Kereszt Kórház csecsemőosztályának.

Szomorú politikai színdarabbal kezdődött a Kiskőrösi Rétesfesztivál

2017.05.20

A kritikus munkája egyszerű. A saját sikere, vagy sikertelensége keltette hangulat alapján leülhet a számítógépe mellé és akár egy-két nap alatt átírhatja mondjuk Karinthy Frigyes: Bűvös szék című egyfelvonásos komédiáját és egy lelkes (és vélhetően félrevezetett) kiskőrösi társulattal, két napos érdemi próba után, előadhatja azt a város kíváncsi népének. Az előadás után a kritikus boldog lehet, hiszen a népek jókat nevettek az előadás szarkasztikus humorán és ezzel a kritikus a vélhető sikertelenségét is megtorolta a szerinte azt okozókon.

Jövőre kezdődik az új Duna-híd építése

2017.04.18

A kormányhatározat szerint jövőre elkezdődhet az építés, és 2020 közepére már kész is lehet az új Duna-híd, ami Kalocsa Paks környékét kötné össze.

400 + 60 millióra pályázik Kalocsa

2017.03.09

Két pályázatot adnak be, az egyikből az egykori zsinagóga épületét fejlesztenék, a másikból zömében rendezvényeket szerveznének.

Egy paprikás olasz város keresi Kalocsával a kapcsolatot

2017.02.28

Az Európai Régiók és Települések Tanácsa olasz szekciója közvetítésével érkezett megkeresés, amely szerint Altino közép-olasz város keresi az együttműködést magyar partnertelepüléssel, paprika-feldolgozás terén való együttműködés, illetve testvérvárosi kapcsolatok kiépítése céljából - számolt be a kalohirek.hu

Megnyílt Kalocsán az ASTRICEUM Érseki Múzeum

2016.12.20

Újabb fejezethez érkezett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye több éve tartó, komplex munkájában, mely a kalocsai Érsekség épületeinek és környezetének, több mint ezer éves egyház- és kultúrtörténeti múltjának feltárását tűzte ki céljául.

Kalocsán időközi választás várható

2016.11.23

Mára nem túlzás kijelenteni, hogy a folyamatos állami támogatás ellenére egyre nagyobb gödörbe ássa el magát a kalocsai önkormányzat. 2014-óta látható, hogy a DK-s alapokra épülő kalocsai politikai hatalmi többség először a város vagyonát kezdte el nagyon logikátlan módon felélni, majd alkalmassági kérdésekkel küzdő vezetők kaptak megbízást olyan feladatokra, amelyek jelentős hozzáértést és alázatot igényeltek volna, így mára mintha visszafordíthatatlanul sűllyedni látszana az egész kalocsai DK-s tákolmány...

Kiskőrös kincsei - Kunság-Szesz Zrt.

2016.11.14

November 12-én a rossz idő ellenére élmény dús nappal gazdagodhatott az a kis csoport, akiket vendégül látott a Kunság-Szesz Zrt. A pálinkafőzde bejárása és egy kellemes ebéd után a János Vitéz Látogatóközpont interaktív kiállítását, illetve a II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivált látogatták meg az esemény résztvevői.

Ütőképes tízévesek a kiskőrösi koripályán

2016.10.31

Hét csapat több mint száz tízévesét mozgatta meg a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályán rendezett U10-es torna október 29-én szombaton.

Költözés miatt zárva

2016.10.20

Holnap bezár Kalocsán a Tömöri Pál Városi Könyvtár és várhatóan november közepén nyit ki az új helyén.

A béna kalocsai önkormányzat felszámolta a közétkeztető cégét is

2016.10.07

Pár éve még Búcsú Lajos kezdeményezésére, Bogárdi Bernadett közvetlen vezetésével sikeresen működő városi közétkeztető üzemelt Kalocsán. A DK által vezetett városban, mint minden valamirevaló értelmes kezdeményezésnek, ennek is befellegzett. A helyiek mondják is, hogy minden csak idő kérdése...

Egészségügyi piárral nyert novellapályázatot a kalocsai csinos-nővér!

2016.10.06

Egészen elképesztő az egészségügyben dolgozók elszántsága annak ellenére, hogy a bérek, ugye, a körülmények ugye, a viszonyok ugye... és ahogy miondani szokták, és mégis mozog a föld, amit be is mutatott a kalocsai gyógyszer-asszisztens!

Minden idők egyik legkatonásabb esküvőjét tartották Kalocsán

2017.09.14

2017. szeptember 9-én látványos külsőségek közt, örök hűséget fogadott egymásnak Ifju Tímea főhadnagy és Tóbiás Attila alezredes az egykori katonavárosban, Kalocsán.

Újra ellepik Kalocsát a Duna-menti népek

2017.07.05

A több évtizedes múltra visszatekintő Duna Menti Folklórfesztivált immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg Kalocsán 2017. július 5. és 9. között. A fesztiválon folklór előadások és kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Mit lehet erre mondani? Az LMP Kalocsán kampányolt a Paks2 ellen

2017.05.23

Az LMP egyik leglogikusabb parlamenti képviselője Sallai R. Benedek tartott kedden délután Kalocsán sajtótájékoztatót Szent István pallosa alatt.

2017 - Nagyon rendben van Kiskőrös

2017.05.22

A hétvégén ünnepelte Kiskőrös a város alapításának a 299. évfordulóját. A három napos rendezvény során egy rendkívül kedves rendezvénysorozat zajlott le, amely eseménysort itt is a polgármesteri karmesteri pálca vezényelte. Jelenleg Bács-Kiskun megye talán legélhetőbb városává vált Kiskőrös, aminek a polgármesterét Domonyi Lászlót kérdeztük meg a jelenről és a jövőről a főtéri forgatagban egy tea mellett:

Átadták a pedagógusokat elismerő Kunszt-díjat

2017.05.16

2017. május 15-én immár tizenhetedik alkalommal ítélték oda az oktatás, nevelés és tudomány mecénásaként ismert Kunszt József érsekről elnevezett díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusainak a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban.

Kalocsa is harcban az ország kedvenc osztálya címért

2017.03.20

Internetes szavazással keresik az ország kedvenc általános iskolai osztályát. Az NLCafé felhívására több mint 100 osztály jelentkezett az egész országból.

Válságban a kalocsai idegenvezetés

2017.03.08

Fiatalok jelentkezését várják, mivel hiányszakma az idegenvezető Kalocsán – olvasható Kalocsa helyi rádiójának, a koronaradio.hu honlapján.

Filmbemutató és tavasszal nyíló kiállítás Kalocsa első érsekéről, Asztrikról

2017.01.25

A meglévő, európai mércével is igen komoly egyházi gyűjtemény mellett elkezd bemutatkozni és összeállni azon anyag is, amelyet a Főszékesegyház feltárásakor és felújításakor gyűjtöttek. Idén tehát hónapról hónapra bővülő, színesedő kínálattal várja látogatóit a kalocsai Érseki Múzeum.

Hajajaj, Kalocsán elszakadhatott a polgármesteri cérna!

2016.11.24

A város polgármestere félretéve azt a részletet, hogy a www.kalocsa.hu internetes oldal nem a saját véleményének a közvetítő helye, hanem az önkormányzat tulajdonában álló weboldal, ő a saját (az ellenzéket véleményező) nyilatkozatát tette közzé. Pedig jogász...

Bírósági végrehajtást kezdeményeztek az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt-vel szemben

2016.11.15

2016.október 24-én fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt-vel szemben a kalocsai Tomori Pál utcában székelő dr. Téglásné dr. Zoltán Erna Mária közjegyző 51013/Ü/71048/2016/2 - számú végrehajtási ügyszámon.

Kétlépcsős iparűzési adóemelés jöhet Kalocsán

2016.11.07

A kalocsai önkormányzat pénzügyi stabilitásának megteremtését célzó, nyáron elfogadott stabilitási rendelet előírásait tölti meg immár konkrét tartalommal az a javaslat, amelyet a jövő csütörtökön tartandó testületi ülésre készült előterjesztés tartalmaz - írja a Kalohirek.hu

Kalocsai szürreális - holnap nyit a vasút nélküli vasútállomás Kalocsán

2016.10.25

Szép, igen szép kalocsai mintásra pingált a valamikori kalocsai vasútállomás. Most újra megnyitják, de vonat nélkül...

Hét évre ítélték a kábítószerrel kereskedő kalocsai férfit

2016.10.12

Eladásra szánt kábítószer volt nála, mikor elfogták.

Forró kozmetikai tanácsok férfiaknak Kalocsáról!

2016.10.07

Kedves Uraim! Mielőtt gyorsan elkattintanának erről az írásról, kérem, ne tegyék! Hiszen az ápolt, kellemes külső nemcsak a hölgyek kiváltsága! - kezdi pr cikkét a Kalohírekben Bényi Eszter...

Nem kispályások a kiskőrösi óvodások

2016.09.30

Kitartóbbak, önállóbbak, fegyelmezettebbek lesznek a korcsolyázástól