Gazdaság

Városnyi terület fedhető be az idén eladott Terrán cserepekkel

2015.10.29

A 95 évvel ezelőtt alapított magyar családi vállalkozás, a Terrán cégcsoport – öt leányvállalatból álló, és Európa 12 országába szállító – jelentős nemzetközi vállalattá fejlődött, megbízhatóságukat fémjelzi, hogy a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül 2015-től elsőként emelték termékeik garanciális idejét 50 évre, amit a külpiacokon is érvényesíthetnek a vásárlók. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. világszínvonalú gyártástechnológiájának köszönhetően Magyarországon kívül a külpiacaikon is kimagasló eredményeket értek el az év első ¾ évében, a 2014-es eredményeket várhatóan kb. 20%-kal tudják növelni 2015-ben.

Makovecz óvodát adott át Backnangban a MERKBAU Csoport

2014.10.20

Alig lehet szavakkal leírni annak az átadási ünnepségnek a megható hangulatát, amire 2014.10.11-én, szombaton délután került sor a Stuttgart melletti harminc ezres lakosú Backnangban, ahol a Merkbau Csoport épített meg egy Makovecz Imre tervei alapján készült Waldorf óvodát.

MERKBAU: átadták a spanyol SEGURA gyárát Szolnokon

2013.09.19

A kiskunhalasi MERKBAU volt a generálkivitelezője a szolnoki ipari parkban szerdán délelőtt felavatott spanyol SEGURA vállalat magyarországi gyáránál lezajlott második ütemnek. Az avatáson a Segura családot Szijjártó Péter államtitkár köszöntötte.

A legjobb évét zárta 2012-ben a MERKBAU Kft

2013.01.13

A vállalatcsoportosulás (Merkbau Kft., Halasbau Kft., CSMT Kft., ABEX Kft., KMB Kft., Építőcenter Kft., KNÁB-N Kft.) összes munkavállalójának rendezett évadzáró ünnepségen Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezetője számolt be az elmúlt évi eredményekről.