2024.04.19, Péntek

MERKBAU - Fejleszt az MAN Dunaharasztiban

2015.07.03. 11:25

Az MAN Kamion- és Buszkereskedelmi Kft. új irodaépületének és oktatóközpontjának ünnepélyes alapkőletételi ünnepségén részt vett Dunaharaszti alpolgármestere Dr. Bereczki Péter, valamint a németországi MAN Központból érkezett Nicolaus Peter, aki átfogón felügyeli és irányítja az egész projektet. A tervező cég az Óbuda csoport, a kivitelező cég a Merkbau Kft.

Hirdetés

Dr. Bereczki Péter alpolgármester



A városnak minden beruházás fontos, mert adójával, munkahelyteremtő programjával, szebbé és gazdagabbá teszi városunkat. Ezért különösen nagy öröm, hogy ismét egy fejlesztésnek lehetünk tanúi.

Reinhard Faderl MAN ügyvezető igazgató

„Körülbelül 20 évvel ezelőtt, 1996-ban történt ennek a telephelynek a megnyitása, ez a volt az első nagy invesztíció részünkről. Néhány héttel ezelőtt, amikor a traktorok az első munkát megkezdték itt a telephelyünkön, akkor egy új álmom kezdett megvalósulni. Az MAN Magyarország az elmúlt 20 évben a megítélésem szerint nagy fejlődésen ment át. Az idei évben több mint 35 milliárd forint forgalmat várunk a cégben, ez 135 millió euró. Várhatóan, több mint 1000 járművet fogunk értékesíteni, ennek a fele busz lesz. Használt járművekkel együtt összesen 1400-1500 körüli számban fogunk értékesíteni terveink szerint. Emellett az Afters Sales területén is folyamatosan növekedünk, ami okot ad további fejlesztésekre. Régi szabály, hogy a jól felkészített kollégák adják a bázisát egy hosszú távú fejlődésnek. Az új és korszerű oktatási központot is ezt a célt szolgálja majd, hogy képzett, naprakész ismeretekkel rendelkező munkatársakkal álljunk ügyfeleink rendelkezésére.

Azzal, hogy az importőr funkciót át helyezzük az új épületbe, megvalósítjuk azt az álmunkat, hogy a jelenlegi épület teljesen a szervízszolgáltatásokat és a helyi igényeket tudja kiszolgálni. "Az álmait akkor tudja megvalósítani az ember, ha maga is tesz érte valamit" / Morgen Freeman/ Szerintem az is fontos, hogy az álmainkról másokat is meggyőzzünk, hogy megvalósulhassanak. Így ezzel a több mint 200 millió forint összértékű invesztícióval, megvalósulhat az álmunk és ezzel egy hosszú távú jövőt alapozhatunk meg. Az MAN a Volkswagen csoport egy része, akárcsak az Audi, ez a konszern szintű együttműködés egyértelművé teszi, hogy fontosak vagyunk számukra, és a jövőnk is számít, hiszen létrejön egy képzőközpont és új munkahelyeket teremtünk. A központ és Nicolaus úr, valamint a kollégák támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a beruházás. Nagyon fontos, hogy a kreatív terveknek meg is kell valósulni, melyben partnerünk a Merkbau Kft., akik arról gondoskodnak, hogy az álmaink fizikálisan is megvalósuljanak. Goethe szerint három dolog fontos ahhoz, hogy egy épület rendesen álljon: „Találj egy megfelelő helyet, alapozd meg rendesen és legyen teljesen elkészítve az épület.” Kiegészíteném egy negyedik ponttal, mégpedig, hogy töltsük meg élettel az épületet.

Csont Tamás gazdasági igazgató



Valóban hatalmas lépés ez a beruházás. Az alapfunkciókat, sokkal jobban tudjuk majd leképezni, amitől azt várjuk, hogy az ügyfeleket és dolgozókat is jobb minőségben tudjuk majd kiszolgálni. Az ország másik három pontján, Győrben, Tiszaújvárosban és Pécsett MAN kirendeltségek látják el a szerviz tevékenységet, az alkatrész értékesítést, az új teherkocsi értékesítést. Az új épület átadásával, ezen funkcióknak átadjuk a régi épületet. A központi funkciók átköltöznek az új épületbe, úgymint az importőrtevékenység, az autóbusz értékesítés és minden egyéb szolgáltatás, mint a bérbeadás, a marketing, hr, controlling. Ezen kívül azonban a legfontosabb az oktatócentrum és az új autó átadó, ami a prémium termékeinkhez méltó körülményeket biztosít. A két oktatóteremben akár 60 főt is oktathatunk majd egyszerre. A jövőben ez a beruházás lehetővé teszi, hogy fizikális és szolgáltatási spektrumunkat tekintve is bővüljünk a későbbiekben.

Az új irodaépület és oktatóközpont méltón képviseli majd az MAN értékeit: megbízhatóság és gazdaságosság.


Knáb János műszaki igazgató Merkbau Kft.



Nagy öröm számunkra, hogy cégünk kapta a lehetőséget a 100 éves MAN cég új oktatóközpontjának megépítésére. A Merkbau Kft. épp 25 éves és reméljük, cégünk is eléri a 100 éves kort. Az elmúlt negyed században sok olyan épületet építettünk, ami komoly technológiai kihívás volt. Például az autócégek kapcsán az Audi gyár, vagy az Axiál Építőipari és Gépforgalmazó cég építését, a Linde Anyagmozgatási Kft. épület rendbehozatalát és bővítését is mi végeztük.

  A cél tehát, hogy egy komoly bázis épüljön az MAN részére a már említett funkciók betöltésére. Ehhez a Merkbau Csoport nevében minden igyekezetünkkel hozzá fogunk járulni. A Merkbau cégcsoport ehhez 155 köbméter betont, 120 tonna acélt, 1500 köbméter kőzúzalékot, 700 nm üveget, 2000 nm csempe és padlólapot fog beépíteni 5 hónap alatt. Ezzel 1300 nm iroda, 220 nm csarnok 1500 nm homlokzat 2900 nm burkolt terület jön létre 29 parkolóval. A közel félmilliárdos megbízást a budapesti főépítés-vezetőségünk koordinálja.