2024.04.19, Péntek

A legjobb évét zárta 2012-ben a MERKBAU Kft

2013.01.13. 21:33

A vállalatcsoportosulás (Merkbau Kft., Halasbau Kft., CSMT Kft., ABEX Kft., KMB Kft., Építőcenter Kft., KNÁB-N Kft.) összes munkavállalójának rendezett évadzáró ünnepségen Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezetője számolt be az elmúlt évi eredményekről.

Hirdetés

Mint elmondta, a cégcsoporton belül továbbra is a legjelentősebb forgalmat a Merkbau Kft.  generálkivitelezés üzletága bonyolította, de az ágazat nehézségeit ismerve, ezek ellenére jelentős forgalmat bonyolított az építőanyag és a szerszám részleg, valamint a Németországban is tevékenykedő Halasbau Kft. Merényi Jakab beszámolójából kiderült, hogy az idei év indulása biztosabbnak tűnik a 2012-esnél, ugyanis 2013-at nagyobb lekötött szerződésállománnyal tudja megkezdeni a cég, miközben számos bíztató tárgyalást folytatnak újabb megbízások elnyerése érdekében. Annak érdekében, hogy az erősödő piaci versenyben helyt tudjon állni a Merkbau cégcsoport, folyamatosan szakképzett kollégákkal bővíti személyi állományát megélhetést biztosítva ezzel számos családnak.

Az elmúlt évben rendkívül nagy figyelmet fordított a cég a fiatal sportolók támogatására, segítette a Kiskunhalasi Úszó-és Gyógyúszó Sport Egyesületet , a Kiskunhalasi Utánpótlás Kézilabda Sport Club-ot valamint két helyi versenynek nemcsak szponzora, hanem névadója is volt: VII. Merkbau Junior Open Teniszbajnokság és III. Szilády –Merkbau Foci Torna.

A 22 éves vállalat rendezvényén jól megszokott protokoll szerint zajlik az ünnepség. A beszámolókat követően kerülnek átadásra a dolgozói könyvjutalmak –az elmúlt év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák kapnak elismerést, illetve egy emlékplakettel búcsúztatják az előző évben nyugdíjba vonult kollégákat. A társaság fennállásának 20. évfordulója óta pedig hagyománnyá vált, hogy minden munkavállaló, aki betölti 20. „munkaévét” a cégcsoportnál, kap ajándékba egy gravírozott karórát. Az köszöntésből a hölgyek sem maradhatnak ki: mindenkit egy szál rózsával lepnek meg.

Az ünnepségen óriási megtiszteltetés érte az egész cégcsoportot, mert az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Pallay Tibor és két kurátor társa: Hollai Pál és Dr. Nemes Géza elfogadta a cégcsoport meghívását és jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát. Miután Pallay Tibort felkérték, hogy szóljon pár szót, nagy meglepetésben volt része az egybegyűlteknek: a Kuratórium Elnöke bejelentette, hogy a Merkbau Kft. és egyik társcége, továbbá a szerkezetépítő Menzor Kft. Építőipari Mesterdíjban részesült a Somlóvásárhely Pálinkafőzde megépítéséért az alábbi kategóriákban:



ABEX Kft.: A 20 éves múltra visszatekintő cég fő profilja az alumínium és műanyag nyílászárógyártás, jelen esetben az alumínium nyílászárók elkészítéséért nyerték el ezt a nemes kitüntetést. A cég ügyvezetője Magyar Gábor vette át a Mesterdíjat, kollégái Raffai István és Bakó Zoltán pedig munkájukért jutalmazásban részesültek.
Merkbau Kft.: Építőipari Mesterdíjban részesült a szerkezetépítési és vasszerelési munkák elvégzéséért. A Mesterdíjat Merényi Jakab ügyvezető vette át. Személyre szóló kitüntetést kapott Merényi Jakab ügyvezető, Knáb János, műszaki igazgató, Balanyi László, gazdasági igazgató, Miklós Gábor, létesítményfelelős és Horváth András építésvezető.
Menzort Kft.: Bakos Géza, a társaság ügyvezetője a szerkezetépítési munkák kivitelezéséért részesült díjazásban.

A Mesterdíj átadását ünnepi vacsora követte, a cégcsoport dolgozói egy hatalmas tortával köszöntötték a 2012-ben 18. életévét betöltő Halasbau Kft.-t. A zenés mulatságba forduló ünnepségen ez alkalommal Hadházi László nevettette könnyesre a résztvevőket, majd a táncosok közül az idén is megválasztották a táncparkett ördögeit, miközben a háttérben projektoros vetítés formájában, megtekinthetőek voltak az elmúlt években megvalósult projektek.

 

www.merkbau.hu