2024.03.28, Csütörtök
Több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján
Modern Gyárak Éjszakája - Facebook

Több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján

MTI

2019.10.29. 08:00

Országszerte több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján, november 15-én - mondta a rendezvényt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

György László hozzátette: az érdeklődők a moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálhatnak az eseményre.

A 73 gyár összesen hétezer látogatót fogad, de a helyek fele már az első héten elfogyott - jegyezte meg.

Elmondta: a rendezvény célja, hogy ismertessék meg a nagyvállalatok által használt technológiákat a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv-k), dolgozóikkal és a fiatal, szakmát tanuló magyarokkal. A program által a vállalkozások tudatosíthatják saját értékeiket és megmutathatják magukat azoknak a potenciális munkavállalóknak, akikre a gazdaság növekedésével különösen nagy igényük van - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakájának a szemléletformálás is célja, az, hogy az emberek megértsék, hogy a mesterséges intelligencia nem kiváltja az embert, hanem segít pontosabban és gyorsabban végezni a munkát. A magyar gazdaság gyors növekedése szempontjából nagyon fontos, hogy a munkavállalók tudatosítsák, hogy az új technológiákhoz új képességekre is szükségük van - magyarázta György László.

GazdaságModern gyárak éjszaka