2024.04.25, Csütörtök
Még egy kis karácsonyi alapkőletétel volt Kecskeméten

Még egy kis karácsonyi alapkőletétel volt Kecskeméten

2016.12.08. 12:57

A "hírös" város körül húzódó elkerülő út utolsó szakaszának az alapkőletételére került sor csütörtökön délelőtt, amely eseményen a polgármesternő bejelentett még két nagyon fontos körforgó megépítését is.

Hirdetés

Kecskemét mára egy igazi bezzeg városa Magyarországnak, ahol a Mercedes gyár annyira jól érzi magát, hogy a pár éve megépült gyárral azonos méretű gyáregység építése zajlik jelenleg is. Kecskeméten "némi" nehézségek után lassan kezdetét veszi az egyetem építése, 2006-óta a város önkormányzata nagyon jelentős tartalékokat halmozott fel és a munkanélküliség terén pedig lassan a teljes foglalkoztatásról sem túlzás beszélni a térségben.

Csütörtökön délelőtt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára mellett dr. Zombor Gábor a térség parlamenti képviselője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Mayer András a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt vezérigazgató-helyettese illetve Tóth László a Duna Aszfalt Kft ügyvezető igazgatója helyezte el a földben az elkerülő út alapkövét.

A 445-ös számú, Kecskemétet észak felől elkerülő főút M5-ös autópálya és az 5-ös főút 3,3 kilométer hosszú.  A kivitelezés nettó költsége nettó 5 milliárd 750 millió forint. A beruházás keretében elkészül egy különszintű csomópont az elkerülő út és az autópálya keresztezésében, négy új körforgalom. A Ladánybenei úti kerékpárút körforgalom melletti elvezetése átépül, és a Nyíri út mellett kerékpárút létesül. A II. ütem elkészültével bezárul a Kecskemétet északról elkerülő út. Várható átadás: 2018 negyedik negyedéve - számolt be róla Szemereyné Pataki Klaudia.

A Kecskemétet északon elkerülő út megépítését harminc éve várják a kecskemétiek. Az elkerülő első szakaszát 2015 augusztusában adták át, amit EU-s forrás segítségével tudtak megépíteni. Az elkerülő második szakaszának a megépítése teljes mértékben nemzeti forrásból valósul meg, amire Zombor Gábor az egész fejlesztés létrehozója azt mondta köszöntőjében, hogy ez is mutatja, hogy a kormány elismeri a kecskeméti fejlődést.

 

Galéria