2024.04.24, Szerda

Örülhetnek az Auchan dolgozói

2016.10.26. 09:50

A cég és a szakszervezet átlagosan 14 százalékos béremelésben állapodott meg.

Hirdetés

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, melynek értelmében a vállalat 2016. november 1-től átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben. Az átfogó, átlagosan 14 százalékos béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott (tehát akik nem igazgatósági és nem menedzseri munkakörökben dolgoznak), mintegy 5400 munkatársa részesül.

 

A most bejelentett lépéssel az Auchan Magyarország 1,5 milliárd forintot fektet be magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésébe. A 2015. október 1-jén életbe lépett, 1,2 milliárd forint értékű béremeléssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre, melynek köszönhetően ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére.

 

- A kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre – nyilatkozta Dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

 

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást üzemeltet, és közel 7000 főt, köztük közel 400 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 18 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi befektetéssel.

 

GazdaságbéremelésAuchan