2024.03.29, Péntek

24 tantermes új iskola épül Izsákon

kormany.hu

2016.08.17. 20:49

1350 négyzetméteres tornaterem is tartozik majd a zöldmezős beruházásként 4,5 milliárd forintból megvalósuló iskolaépülethez, melyet a West Hungária Bau Kft. kivitelez.

Hirdetés

Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb oktatási beruházásának alapkövét tették le szerdán Izsákon. A fejlesztésnek köszönhetően az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületben működik majd.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által irányított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megvalósuló beruházás várhatóan 2017 közepére készül el.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta, „A köznevelési létesítmény korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához”.

Az új iskola közel 4,5 milliárd forint költségvetési forrásból épül 24 tanteremmel, egy 1350 m2 alapterületű tornateremmel, az ezekhez kapcsolódó igazgatási és kiszolgáló helyiségekkel, saját parkolóval.

Boros Anita beszédében kiemelte: „Az új iskola a korszerű technológiának köszönhetően színvonalas körülményeket biztosít a diákok számára a mindennapi oktatáshoz és sportoláshoz. Bízunk abban, hogy a program keretében megépülő létesítmény általános iskolások számos felnövekvő generációját szolgálja ki.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Bács-Kiskun megyében az izsáki iskolafejlesztés mellett Petőfiszálláson egy tanterem és egy csoportszoba épült. A közel 40 millió forintból megvalósult beruházást 2014 szeptemberében adták át.

forrás: kormany.hu / magyarepitok.hu / izsak.hu