2024.03.28, Csütörtök

Végre! Augusztusban megjelenik a mikrovállalkozások indítását támogató pályázat

2016.07.27. 13:37

A fejlesztés megvalósulásának helye csak 10.000 fő alatti település lehet.

Hirdetés

Februárra tervezték, de a palyazatihirek.eu értesülései szerint augusztusban ténylegesen megjelenik a mikrovállalkozások indítását támogató pályázati felhívás, mely nem mezőgazdasági tevékenységek elindításához nyújt majd 100% vissza nem térítendő támogatást, maximum 12 M Ft értékben. 

 

A vidéki térségekben helyi szükségleteket kiszolgáló árutermelő/szolgáltató mikrovállalkozások indítását fogják támogatni 5 évre szóló ún. átalánytámogatással. A kedvező feltételek miatt már most rendkívül nagy a pályázat iránt érdeklődők száma, ezért érdemes mielőbb megkezdeni a pályázat benyújtásához szükséges előkészületeket.

 

A konstrukció hasonló a mezőgazdasági termelőknek szóló fiatal gazda pályázathoz, így várhatóan nagyon népszerű lesz.  

 

A feltételekről ennyit lehet tudni:

 

  • Nem lesz korhatár, de szigorú üzleti tervet kell vállalni, és a vállalásokat 5 évig fenntartani.

 

  • A maximum összeget (12 millió forintot) csak a valóban életképes és üzleti alapokkal alátámasztott  ötletek gazdái kapják meg. Vagyis 12 millióért már 1-2 M Ft-os árbevételt és alkalmazottat kell vállalni.

 

  • A támogatás 75%-át rögtön a sikeres pályázat kihirdetése után fizetik ki.  Elszámolni nem kell vele, mert nem beruházási típusú támogatás lesz, kötelezetsség csak az üzleti terv tartására nézve lesz.

 

  • A második részlet igénylése 36 hónap után lehetséges, az üzleti terv megfelelő teljesítése alapján.

 

  • Pályázhat mikrovállalkozás indítása esetén a helyben lakó 18. életévét betöltött cselekvő­képes természetes személy, aki a pályázat benyújtása évének január 1. napján a fejlesztés megvalósulásának helyén állandó lakóhellyel rendelkezik.

 

  • A fejlesztés megvalósulásának helye csak 10.000 fő alatti település lehet.

 

A felhívás megjelenése 2016. augusztusában várható, a benyújtási lehetőség szeptemberben fog nyílni.

pályázatGazdaságmikrovállalkozás