2024.04.19, Péntek
Gere Attila újra Kecskeméten

Gere Attila újra Kecskeméten

Bácsmegye.hu

2019.04.01. 10:03

Öt év után ismét a kecskeméti Grande borestek sorozat vendége volt pénteken Gere Attila villányi borász, akitől ez alkalommal nem csak a borairól, hanem a borászatának a történetéről is hallhattak a a vendégek.

Hirdetés

Lassan harmicadik alkalommal került megrendezésre pénteken este a kecskeméti Grande borest a Hotel Három Gúnár étteremben. Bár még ma is sokan tartózkodnak a prémium boresttől, így is közel 50-en gondolták azt, hogy egy híres borász hiteles bemutatásával a konyha fantasztikus alkotásaival nem sok 13000 forint fejenként a hatfogásos vacsoraparádéért.

Gere Attillával úgy tűnik, hogy elkezdődött a Grande borestek új és új borászok bemutatása mellett a hazai bortermelő nagyságok újbóli bemutatása. Hiszen Gere Attila öt éve már tartott egy emlékezetes borestet Kecskeméten, viszont az elmúlt öt év - mint mindannyiunk életében - a villányi pincészetben is sok változást és persze sok-sok finom új bort teremtett.

 

Előétel a további 5 fogás előtt...
Előétel a további 5 fogás előtt!

 

Erdész-borász!

Sokak számára volt újdonság, hogy Gere Attila a rendszerváltás előtti években erdészként tette a dolgát, a kor lehetőségeinek megfelelően egy termelő szövetkezetben, majd a rendszerváltáskor ő is átértékelte az életét másokhoz hasonlóan és már a nyolcvanas évek végén egy egyhektáros villányi birtokon ismerkedett a szőlészettel és a borkészítéssel.

A Gere Pincészet a mellett, hogy 66-67 hektáros saját ültetvényéről és megbízható termelőktől származó szőlővel a hazai piac egyik meghatározó borászatává nőtte ki magát a villányi borturiumusban is jelentős szerepet vállal. Mint pénteken elmondta Villányban már a nyolcvanas években is egyfajta borturizmus működött és arra építve mára egy 55 szobás hotellel ők is színesíteni képesek a villányi borturiumusta.Természetsen Attila jó kereskedőhöz méltóan est minden vendégét egyben meg is invitálta Villányba, ahol mint elmondta a Hotel önfentartásra van tervezve, ahol a boraik megismertetése a fő cél!

 

És így is volt ez jól, hiszen a felelős gazdálkodás és marketing nélkül nincs remek borászat sem, hiszen a Hovány Márton és Csizmadia László által életre hívott Grande borestek is egy összetett üzleti szempontok alapján működő kezdeményezés. A Grande borestek segítségével az autókereskedelemmel foglalkozó Hovány Márton neve egy prémium környezetben jelenik meg, a Hotel Három Gúnár **** a kialakításához illő prémium környezetben jelenhet meg a térség borkedvelői számára. Nem mellesleg a résztvevő vendégeknek pedig minden este életreszóló jó emléket is teremt.

Bár sokan és sokszor próbálkoztak már Kecskeméten hasonló borest megszervezésével, mára elmondható, hogy a "Grande borest"-sorozat a térség egyetlen stabilan és a kezdetek óta változatlanul magas minőségű boros rendezvénye, ahol a vendégek jól szórakozhatnak miközben az ország legjobb borászainak a sikereivel és sikertelenségeivel is megismerkedhetnek, ezzel bővítve a térségben élők borismeretét.

 

 

 

 

Galéria

Ajánló