A Tavaszi Pincenyitogatón közel 20 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy legfrissebb borai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.
Immár hatodik alkalommal rendeznek egy teljes napot a bor, a gasztronómia és a vidék bűvöletében a mesébe illő Hajósi Pincefaluban.
Március 24. szombat: 12.00-20.00-ig bortúra (egyes pincék hajnalig nyitva tartanak)
A bortúra jegy 3500 Ft/fő, melyet a Pincefalu két központjában az információs pontoknál lehet megvásárolni, mely tartalmaz egy exkluzív kóstoló poharat, 20 db 0,5 dl-es kóstolójegyet és egy térképet, amelyen a nyitott pincéket jelölik be. Kapható XL-es csomag is 5000 Ft-ért, amely 40 db kóstolójegyet tartalmaz.
A HAJÓSI PINCEFALURÓL:
Mintegy 1200 apró présház szegélyezi a Hajósi Pincefalu kacskaringós utcáit, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A csodás zöld környezetben elterülő Pincefalu igazi kuriózum, a legnagyobb a maga nemében. Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres. Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek és a vidéki élet kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.
Rövidesen vízi útjára indul Paks II. történetének első elkészült nagyberendezése, az 5. blokk zónaolvadék-csapdája. A 730 tonnás berendezés a Pakson épülő blokktípus egyik, úgynevezett passzív biztonsági berendezése, ami arra szolgál, hogy ha a szinte lehetetlen is bekövetkezne, meggátolja annak káros környezeti következményeit.
Az Építőipari Nívódíjjal jutalmazott projektben nem csupán a volumen miatt születtek páratlan megoldások a Market generálkivitelezésében és az Óbuda Group lebonyolításában.