2024.03.29, Péntek

Csukák a dávodi bográcsokban

zsigorobert.hu

2018.03.04. 08:10

Rekord számú résztvevővel rendezték meg az V. Püspökpusztai Csukapörköltfőző versenyt. Az idén a határon túlról, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek, hogy összemérhessék főzőtudásukat. A közel 30 csapatnak nem kellett aggódnia a tilalmi időszak miatt sem, a bográcsba való csukát a szervezők biztosították számukra.

Hirdetés

Az első csukapörkölt főző versenyre alig egy tucat csapat nevezett, azóta viszont majdnem háromszorosára nőtt a létszámuk. A megmérettetés főszervezője Horváth Árpád, aki öt évvel ezelőtt úgy látta: érdemes lenne Dávodon egy olyan rendezvényt is életre hívni, amely a környék gasztronómiai szokásain alapul, de eltér a térség halfesztiváljaitól. – A csukapörkölt mint étel éppen ilyennek tűnt – mondta Horváth Árpád. – A verseny az évek alatt kinőtte magát, egyre többen érkeznek. A támogatóinknak köszönhetően különleges díjakkal is jutalmazhatjuk a résztvevőket, nagy öröm számunkra, hogy a Földművelésügyi Minisztérium is segít bennünket.

Az ételeket öttagú zsűri bírálta. A szakemberek kiemelten figyeltek arra, hogy az elkészült ételek mennyire tükrözik a tájjelleget.

 

A verseny megnyitóján Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a Bácska sokszínű, soknemzetiségű térség, amelynek a gasztronómiai kínálata is különleges. – Aki ma idelátogat, az megtapasztalhatja a híres bácskai vendégszeretetet, és kiváló ételeket is kóstolhat. Fontos, hogy a versennyel is felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen szép hagyományaink vannak – tette hozzá a képviselő.

 

Galéria

GasztrotourDávodCsukapörköltfőző verseny

Ajánló