2024.03.29, Péntek
Térségi összefogás kovácsolódik a soltvadkerti Font Gábor borász köré
borbal.hu

Térségi összefogás kovácsolódik a soltvadkerti Font Gábor borász köré

Bácsmegye.hu

2018.01.24. 09:15

A Soltvadkerti Televízió, a Régió Napló térségi hetilap, Kiskőrös város közösségi oldala... mind-mind arra bíztatja az olvasóit-nézőit, hogy a támogassák szavazatukkal a közkedvelt soltvadkerti borászt az egyik legjelentősebb hazai borászati díj közönségszavazásán, ahová nem más, mint a 2007-es Év Bortermelője díjjas Frittamnn János jelölte Font Gábor borászt, mint a jelenleg a legtehettségesebbnek ítélhető Duna-Borrégiós borászt.

Hirdetés

A 2018. január 12-től, február 12-ig tartó szavazásról (borbal.hu/jeloltek) az Alföld tematikus borászati portálja az Eiltbor.hu számolt be eslőként. 

A közönségdíj kihirdetésére 2018. február 24-én a csodálatos CORINTHIA HOTEL BUDAPEST-ben megrendezendő, 13. Magyar Borok Bálja eseményen fog sor kerülni. Az év legjelentősebb borászati ünnepségévé fejlődött rendezvény máris széles érdeklődés övezi, hiszen egy vacsorajegy hatvanezer forintnál, a sétálójegy pedig harmincezer forintnál kezdődik. 

Font Gábor a Font Pincészet borásza sok-sok éve képviseli boraival azt a modern borászati klúltúrát, ami a modernsége mellett olyan hagyományos szőlőfajták felemelkedését okozta, mint az első soltvadkerti Írsai Olivér reduktív boruk, de a borászat évről-évre fantasztikus Cserszegi-Fűszeres, Kövidinka, Ezerjó és Kékfrankos tételekkel jelenik meg a borfogyasztók asztalán. 

Óriási jelentősége van és már az is hatalmas jelentőségű mind a Font Pincészet számára, mind Font Gábor borász számára, hogy a "Gál Tibor Emlékdíj"-ra a legnagyobb tekintélyű alföldi borász Frittmann János jelölte. A "Gál Tibor Emlkédíj"-ra 11 jelölés érkezett. A jelöltek között az internetes közönségszavazás eserdménye fog dönteni. A közönségszavazás ösztönzésére lassan térségi médiaösszefogás kovácsolódott, hiszen lassan nincs olyan érdemi alföldi orgánum, aki ne számolna be az eseményről.

Az Eiltbor.hu cikkét a Pincészet Facebook oldalán láztható módon teljes mértékben pozitívan értékelik az internetező "borivók"!

Az Elibor.hu, mint szakportál tett közzé elsőként a beszámolóját, nem mellőzve Dlusztus Imre szubjektív elfogultságával együtt:Eiltbor.hu

 

 

 

GasztrotourFont Pincészet

Ajánló