2024.03.28, Csütörtök

Újra kinyílnak a Hajósi pincék

kalocsatv.hu

2017.03.30. 13:30

Újból kitárják nagy ódon fa ajtajaikat a hajósi pincék, hiszen április 8-án bor- és gasztronómiai mini fesztiválra várnak minden érdeklődőt a pincefaluba, ahol borból és jókedvből bizonyára nem lesz hiány.

Hirdetés

Mintegy 1200 apró présház szegélyezi a hajósi Pincefalu utcáit, melyek löszbevájt borospincéket rejtenek. Messzeföldön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi Fűszeres, melyet április 8-án akár a bor termelője is a poharakba tölthet, hiszen immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre a Hajósi Pincenyitogató.

 

A Tavaszi Pincenyitogató Fesztiválon közel 20 hajósi termelő nyitja ki pincéjét, hogy legfrissebb borai mellett komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. A bortúrára szombaton déltől várja a kalandvágyó túrázókat.

 

Nincsenek utcai események, ez inkább arról szól, hogy ott kóstolják a bort, ahol azok elkészülnek. Egy belépőt megvásárolva mindenki kap egy borospoharat és egy térképet, amivel be lehet járni a pincefalunak az utcáit és a pincékre kitűzött nyitottpincés zászlók segítségével szintén körbe lehet járni.

 

Szerepet kapnak a kulináris élvezetek is, hiszen csodás hazai ízekkel, házilag készült sajtokkal, mézeskaláccsal, csokoládéval és a húsvéthoz közeledve ízesített tormákkal, füstölt kolbásszal és sonkával is készülnek a pincetulajdonosok.

Gasztrotourhajóshajósi pincesorTavaszi Pincenyitogató Fesztivál

Ajánló