Galériák

Remekelt a Hódút munkatársa a sárkányhajó világbajnokságon

2016.10.24

A magyarok számára összesen 19 érmet hozó vb-n Hlatky Réka egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremig jutott.

Megmutatjuk a megye díjazottait

2016.10.22

E nívós elismerések azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozhatók, akik kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálták a megye érdekeit és javát.

Megyei foglalkoztatási paktum Szolnok megyében

2016.10.13

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Jász-Nagykun-Szolnok megyei beruházások vezetőinek és az érintett települési önkormányzatok képviselőinek tartottak szakmai egyeztetést 2016. október 13-án Szolnokon a Megyeházán a megyei foglalkoztatási paktummal kapcsolatban.

Közel jár a kelebiai sportcsarnok befejezéséhez a Merkbau

2016.10.06

A mintegy 2100 négyzetméteres, 300 férőhelyes csarnokban kézilabdapálya, konditerem, és fallabdapálya épül a Bács-Kiskun megyei településen.

Bácsalmás adott otthont a Közgyűlésnek

2016.10.01

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésének helyszínéül Bácsalmást választotta. Rideg László elnök két ülés közötti beszámolójában az önkormányzat elmúlt havi terület- és vidékfejlesztés, megyemarketing, valamint nemzetközi kapcsolatok terén végzett tevékenységéről szólt, továbbá beszámolt az egyéb programokról és szakmai egyeztetésekről.

Dr. Szobonya Zoltánra emlékeztek

2016.09.30

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése rendeletben nyilvánította megyei emléknappá szeptember 29-ét, dr. Szobonya Zoltán mártírhalálának napját.

A megyei foglalkoztatás javítására szerződtek

2016.09.28

A Megyeházán írták alá együttműködési megállapodásukat azok a közreműködő szervezetek, melyek részt vesznek a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 számú pályázat Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című projektjének megvalósításában.

Ismét Veránkán alkottak a művészek

2016.09.26

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett és támogatott Veránkai Alkotótáborra ebben az évben szeptember 17-24-ig került sor a Veránka szigeti turista- és üdülőközpontban.

Zseniális estet rendezett az immár százéves „láthatatlan gyár” Kecskeméten

2016.09.19

A méltóság, a kellem és a hihetetlen részletgazdaság jellemezte a BMW centenáriuma alkalmából rendezett kecskeméti ünnepséget, amelyre pénteken este a márka térségi forgalmazójánál, a Linartech Autóház Kft-nél került sor.

„Szakadék felé rohan Európa” - Bayer Zsolt tartott előadást az illegális bevándorlásról

2016.09.15

Telt ház fogadta tegnap este a közismert publicista, író és műsorvezetőt a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermében.

Mák Kornél bizonyított

2016.09.13

Miközben Kötsén zajlott az évente megrendezésre kerülő Fidesz csapatépítő, Mák Kornél elérte, hogy két Fideszes országgyűlési képviselő is ott álljon mögötte a választási körzetében rendezett szombati SZüreti Napok ünnepség megnyitóján. Ügyes!

Várja a megyeszékhely a nagyberuházókat, már az áramszolgáltatás terén sincs akadály

2016.09.12

Kecskemét város villamos energia ellátásának fejlesztése jelentős mérföldkőhöz érkezett. Elkészült a Szultán utcában egy fontos beruházás, egy alállomás bővítés, ami energetikai hátteret nyújt a nagy számú ipari fogyasztók, valamint a lakosság ellátásához.

Ismét „Bács-Kiskun a mi megyénk” – terítéken a Tiszakécskei Járás

2016.09.09

Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozatának e havi rendezvényét, melynek keretében a Tiszakécskei járás mutatkozott be.

2016 – Kiskőrös gazdasága kinőtte a várost

2016.09.05

A város vezetője abban bízik, hogy a korábbi évek szinte erőn felüli fejlesztéseinek a hatására a más, talán munkahellyel kevésbé ellátott településeken élő fiatalok számára vonzó célpont lehet a békés alföldi kisváros

Már fejtik az Írsai’-t és javában tart a Cserszegi szüret vadkerten

2016.09.03

Mára nem csak a szolgáltatóiparban, a nehéziparban, de a mezőgazdaságban is egyre égetőbb a munkaerő hiány. Ezt csak megerősíteni tudta az országban az elsők között az Írsai Olivért újra divatba hozó soltvadkerti Font Gábor borász.

Elismerések Bács-Kiskun megyében

2016.10.23

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartottak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Két napig tanácskoznak a falu- és tanyagondnokok

2016.10.15

Tegnap délelőtt kezdődött meg a Falugondnokok Országos Konferenciájának két napos rendezvénye, melynek helyszínéül a Lakiteleki Népfőiskola szolgált. Ez volt a második alkalom, hogy országos szintűre bővített találkozót szerveztek. A rendezvény fő célja a szakmai tanácskozáson, eszmecseréken túl, baráti kapcsolatok szövése, s a már meglévők erősítése volt.

Nárciszokat ültettek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők tiszteletére

2016.10.07

Idén hetedik alkalommal ültettek iskolások bevonásával a reményt és megújulást szimbolizáló nárciszhagymákat az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány szervezésében Kecskeméten, a "Méltóság Mezeje" kőnél.

Amit jó lenne elkerülnünk: őskáosz a román autópályaépítésben

2016.10.05

A Közgép és az Itinera árajánlatáról szóló cikkünket továbbgondolva szétnéztünk a keleti szomszéd útjain. Ezeket találtuk: félkész autópályán, félkész híd alatt robogó lovaskocsi, 29 éven át épülő autópálya, tíz hónappal az átadás után életveszély miatt újra lezárt autópályaszakasz, a hírekben naponta visszaköszönő hiányos kivitelezés. Hogyan lehetséges ez? Egy olyan zavaros közeg által, amiben halászva még a büntetéseket, perköltségeket és alacsony árakat bevállalva is nyereséges lehet egy-egy projekt.

Külső védelmi terv gyakorlat Kecskeméten

2016.09.30

A tervben - a lakosság védelme érdekében - meghatározott feladatok gyakorlása fontos, hiszen a gyors helyzetfelismerés, szakszerű intézkedés emberi életet menthet.

Két kecskeméti diák a nemzet fiatal tehetségei ösztöndíjasai között

2016.09.29

Szécsi Adél Lilla és Dobák Dávid, akik egyaránt a Katona József Gimnázium tanulói, a logika, matematika területén elért kimagasló eredményeikért részesültek az elismerésben.

640 millióból bővült és új piacokra tör a kecskeméti parkettagyár

2016.09.27

760 négyzetméteres parkettalakkozó és megmunkáló üzemet adtak ma át a Graboplast kecskeméti üzemében. Az új egységben 50 új alkalmazott állt munkába, valamint outletet is nyitottak, ahol gyári áron lehet vásárolni.

Biztos védelmet nyújt a Tompai Határátkelőhely a migránsok ellen

2016.09.21

Egy esztendős az országot védő határkerítés Tompán, mely jól szolgálja azt a célt, hogy rendezetlenül, a törvények ellenére senki se juthasson Magyarországra. Az október 2-i népszavazáson pedig arról dönthetnek az emberek, hogy az EU döntése alapján jöjjenek-e hazánkba migránsok.

Mobilitási Hét és Autómentes Nap Kecskeméten – képes beszámolóval

2016.09.18

A környezettudatosabb közlekedésre szeretnék felhívni az emberek figyelmét, a helyi hatóságokat pedig a fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére és támogatására ösztönöznék a Mobilitási Héten és az Autómentes Napon.

Szombaton Színházak Éjszakája a Katonában

2016.09.14

Kulisszajárással, jelmezes fotózással és interaktív táncpróbával kapcsolódik a kecskeméti Katona József Színház a színházak éjszakája szeptember 17-i rendezvényéhez.

La esencia de la vida - A Haraszthy Pincészet újra Kecskeméten

2016.09.12

Nehéz eldönteni, hogy pénteken este a a címben említett élet eszenciáját a borok, vagy a Három Gúnár étterem ételvarázslatai adták meg inkább, de lényegét tenintve talán mindegy is

Új gyártócsarnokba költözött és jelentősen bővült Kecskeméten a Ritz Kft.

2016.09.10

A mintegy másfélmilliárd forint összegű, saját finanszírozású beruházás hivatalos átadását pénteken tartották.

Fiatalos bisztróhangulat és hívogató közösségi tér a Malomban

2016.09.08

Teljesen átalakult a Malom Központ 3. emelete Kecskeméten, ahol most nagyobb kényelemben, igényesen kialakított, a mai trendeknek megfelelő környezetben étkezhetünk vagy akár készülhetünk egy üzleti tárgyalásra.

Mocskosul szidta a tiszakécskei szurkolókat a kiskőrösi edző szombaton

2016.09.05

Mokrickij Viktor a Kiskőrösi Lc edzője a szombaton délutáni Tiszakécske otthonában (az új kécskei arénában rendezett első mérkőzésen) egy edzőhöz talán méltatlan trágárságokat üvöltözött a meccset véleményező tiszakécskei szurkolóknak.

Nyakvágófutás: egyre többen, egyre többet

2016.09.02

Az indulók létszámát és az általuk megtett kilométerek számát illetően a cím mindenképpen ráillik a Futaszög S.E. által megrendezett IV. Nyakvágófutás félmaraton+ és családi napra, melyet Ballószögön rendeztek meg augusztus 28-án, vasárnap.