Galériák

„Szakadék felé rohan Európa” - Bayer Zsolt tartott előadást az illegális bevándorlásról

2016.09.15

Telt ház fogadta tegnap este a közismert publicista, író és műsorvezetőt a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermében.

Mák Kornél bizonyított

2016.09.13

Miközben Kötsén zajlott az évente megrendezésre kerülő Fidesz csapatépítő, Mák Kornél elérte, hogy két Fideszes országgyűlési képviselő is ott álljon mögötte a választási körzetében rendezett szombati SZüreti Napok ünnepség megnyitóján. Ügyes!

Várja a megyeszékhely a nagyberuházókat, már az áramszolgáltatás terén sincs akadály

2016.09.12

Kecskemét város villamos energia ellátásának fejlesztése jelentős mérföldkőhöz érkezett. Elkészült a Szultán utcában egy fontos beruházás, egy alállomás bővítés, ami energetikai hátteret nyújt a nagy számú ipari fogyasztók, valamint a lakosság ellátásához.

Ismét „Bács-Kiskun a mi megyénk” – terítéken a Tiszakécskei Járás

2016.09.09

Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozatának e havi rendezvényét, melynek keretében a Tiszakécskei járás mutatkozott be.

2016 – Kiskőrös gazdasága kinőtte a várost

2016.09.05

A város vezetője abban bízik, hogy a korábbi évek szinte erőn felüli fejlesztéseinek a hatására a más, talán munkahellyel kevésbé ellátott településeken élő fiatalok számára vonzó célpont lehet a békés alföldi kisváros

Már fejtik az Írsai’-t és javában tart a Cserszegi szüret vadkerten

2016.09.03

Mára nem csak a szolgáltatóiparban, a nehéziparban, de a mezőgazdaságban is egyre égetőbb a munkaerő hiány. Ezt csak megerősíteni tudta az országban az elsők között az Írsai Olivért újra divatba hozó soltvadkerti Font Gábor borász.

Becsöngettek a megújult madarasi iskolában is

2016.09.01

Több mint 100 millió forintból újult meg a Madarasi Petőfi Sándor Általános Iskola épülete: az intézmény ünnepélyes átadását a tanévnyitó keretében tartották meg augusztus 31-én délután.

1848-as szabadságharcosok egykori lakóházában nyílt szálloda Kalocsán

2016.09.01

Nem egészen egy év alatt, mintegy 240 millió forintból alakították ki Kalocsa új szállodáját, a Pilvax Hotelt a történelmi belvárosban.

Csaknem 40-en kerültek újra szabadlábra

2016.08.24

Közel 40 mentett, védett állatot engedett ma szabadon a Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunsági Nemzeti Park közös munkájuk eredményeként.

Alföldi kenyér, szőlő és bor

2016.08.24

A rendezvényre látogató hazai és határon túli szakemberek és érdeklődők színvonalas előadásokat hallgathattak meg a nap folyamán, melyet látványos termékbemutató követett.

Sikeres pezsgőbontási rekord!

2016.08.23

A Royalsekt Zrt. Pezsgőpincészet augusztus 20-án a Biczó Csárda Szent István napi rendezvényén felállította a legnagyobb létszámmal bemutatott ünnepi pezsgőbontás rekordját!

A legkisebbeket se hagyjuk otthon a Hírös Héten

2016.08.15

Nagy a készülődés a Hírös Hétre, amely augusztus 19-28. között pezsdíti fel Kecskemét életét.

50 éves garanciával és tetőspecialisták ajánlásával segít a Terrán

2016.08.12

A magyar tetőcserépgyártó emellett az egészségre veszélyes azbeszt és a környezetszennyező bitumen alapanyagok lecserélésére is megoldást ad.

Döbbenetes, amit Kiskunhalason találtak

2016.08.11

Kiskunhalas határában talán még a budapesti Illatos útinál is elhanyagoltabb állapotban tárolnak nagy mennyiségű veszélyes hulladékot.

Hétvégi Szelidi-tavi programkavalkád

2016.08.05

Ingyenes Bikini koncert is vár!

Szombaton Színházak Éjszakája a Katonában

2016.09.14

Kulisszajárással, jelmezes fotózással és interaktív táncpróbával kapcsolódik a kecskeméti Katona József Színház a színházak éjszakája szeptember 17-i rendezvényéhez.

La esencia de la vida - A Haraszthy Pincészet újra Kecskeméten

2016.09.12

Nehéz eldönteni, hogy pénteken este a a címben említett élet eszenciáját a borok, vagy a Három Gúnár étterem ételvarázslatai adták meg inkább, de lényegét tenintve talán mindegy is

Új gyártócsarnokba költözött és jelentősen bővült Kecskeméten a Ritz Kft.

2016.09.10

A mintegy másfélmilliárd forint összegű, saját finanszírozású beruházás hivatalos átadását pénteken tartották.

Fiatalos bisztróhangulat és hívogató közösségi tér a Malomban

2016.09.08

Teljesen átalakult a Malom Központ 3. emelete Kecskeméten, ahol most nagyobb kényelemben, igényesen kialakított, a mai trendeknek megfelelő környezetben étkezhetünk vagy akár készülhetünk egy üzleti tárgyalásra.

Mocskosul szidta a tiszakécskei szurkolókat a kiskőrösi edző szombaton

2016.09.05

Mokrickij Viktor a Kiskőrösi Lc edzője a szombaton délutáni Tiszakécske otthonában (az új kécskei arénában rendezett első mérkőzésen) egy edzőhöz talán méltatlan trágárságokat üvöltözött a meccset véleményező tiszakécskei szurkolóknak.

Nyakvágófutás: egyre többen, egyre többet

2016.09.02

Az indulók létszámát és az általuk megtett kilométerek számát illetően a cím mindenképpen ráillik a Futaszög S.E. által megrendezett IV. Nyakvágófutás félmaraton+ és családi napra, melyet Ballószögön rendeztek meg augusztus 28-án, vasárnap.

Szépségek az Alföld egyik legszebb helyén

2016.09.01

A Hercegasszony Birtok – Wellness&Garden szépsége annyira magával ragadó, hogy a szeptember 10-én a szarvasi Alpok-Adria Szépségverseny békés-megyei döntőseinek a felkészítését is ide álmodták a szervezők.

Mi kell a viharbiztos tetőkhöz?

2016.08.26

Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt időszerű kérdésre a Terrán hét pontban adta meg a választ.

Kecskeméti épületeket is megihletett a színező divat

2016.08.24

A kecskeméti Cifra Palota Pávás terme adott otthont, és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület szervezésében került bemutatása Mészáros Marianna által megrajzolt Kecskeméti Szecesszió című színező könyv.

Az agrárium volt középpontban Kecskeméten

2016.08.23

A Hírös Hét Fesztivál keretén belül az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén is megszervezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot Kecskeméten a Városháza Dísztermében aug. 22-én, kedden.

A Hirös Hét Pékverseny győztese a tiszakécskei Bajor Rozskenyér lett

2016.08.21

A Fejedelmi Pékség egy évig viselheti a Kecskemét Kenyere címet, a megszentelésre kerülő ünnepi kenyeret is megsüthette.

Honfoglaló életérzés Bugacon

2016.08.14

Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényét a Magyar-Turán Alapítvány szervezésében az idén augusztus 12. és 14. között tartják Bugacon. Az eseményen 12 országból 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vesz részt.

Csak a neve borzongat, tessék nyugodtan nevezni a IV. Nyakvágó félmaratonra

2016.08.12

Ballószögön futóversenyt és családi sportnapot rendeznek augusztus 28-án a Futaszög SC szervezésében. A nevezők több táv közül választhatnak, lesz gyermek futóverseny és sok egyéb program is.

Új helyszínen várja az ügyfeleket a gyámügyi osztály Izsákon

2016.08.09

Új helyszínen, a Kormányablak melletti felújított épületben várja ügyfeleit a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi Osztályának Izsáki Kirendeltsége augusztustól. A felújított épületet tegnap délután adták át ünnepélyes keretek között.

Ma este Strandok Éjszakája

2016.07.29

A megyében Kecskeméten, Tiszakécskén, Kiskunhalason, Kiskunmajsán, Dávodon, Kerekdombon várják a fürdőzőket számos programmal.