2024.03.29, Péntek

Csokinagyhatalom lettünk - magyarok nyerték idén a gasztronómia Oscar-díját

2015.08.11. 11:29

A Sweetic csokoládégyártó két bonbonja is kitüntetést kapott idén a gasztronómia legnívósabb nemzetközi megméretésének számító Great Taste Awardson, az első magyar díjazott lett a kategóriában.

Hirdetés

Idén először örülhetett egy magyar cég a gasztronómia Oscar-díjának tartott Great Taste Awards csillagjának praliné kategóriában. Az alig két évvel ezelőtt alapított Sweetic manufaktúrát két édességével, a zöld dióval és a matcha-lime-gyömbér ízű bonbonjaival szerzett babért.Augusztus elején derült ki, hogy a családi vállalkozásként működő Sweetic mindkét nevezett pralinéja díjat kapott. A hazai ízvilág jegyeit magán viselő, két csillaggal is kitüntetett pralinéjének ízvilága egy Balaton környéki biogazdálkodásban termelt zöld dió köré épül, a másik édessége pedig egy kísérletezés jegyében született, lime ízesítésű macha tea és gyömbér keveréke fehér csokiba burkolva.

„A versenyre beküldött bonbonjainkat némi fejtörést követően választottuk ki, mert fontosnak tartottuk, hogy a bírák a szaktudásunk mellett egy kis bepillantást is nyerjenek a magyar kultúrába, hazánk ízvilágába” – árulta el Zala Judit, a manufaktúra csokoládémestere.A szigetszentmiklósi cég ezzel olyan, nemzetközileg is elismert hazai elődök nyomdokaiba lépett, mint a chocoMe, a Floch, a Rózsavölgyi csokoládé meg Szántó Tibor termékei, amelyek - más kategóriában - szintén kaptak már ilyen kitüntetést a közelmúltban.

hirado.hu