2024.03.28, Csütörtök

Péntek 13 – Jobb ma az óvatosság!

2017.01.13. 12:14

Ónos eső, hideg idő – bőven van okunk az óvatosságra. Ennek tetejében ráadásul ma még péntek 13-a is van.

Hirdetés

Sokan rettegnek a péntek 13-ára eső napoktól: vannak, akik szerint ez a nap csak szerencsétlenséget hoz, mások viszont a szerencse forrását keresik – és egy adott esetben meg is találják – ebben a napban. Sokan ugyanakkor csak úgy tekintenek erre a napra, mint az év többi napjára.

Csak babona lenne az egész?

Péntek 13 az egyik legelterjedtebb babona a világon. A babona szerint félnünk kell ezen a napon, hiszen a legtöbbünket balszerencse fogja érni. A babona miatt sok helyen nincs a kórházakban 13-as számú kórterem, nincs a magas épületekben 13-as szint, sőt, még egyes szállodákban sincs 13. szoba.

Korábban a pszichológusok próbáltak már magyarázatot adni arra, hogy miért maradt fent a mai napig ez a babona. A szakemberek szerint sok megmagyarázhatatlan esemény történik az ember életében, aminek következtében hinni akar abban, hogy ezeknek a történéseknek van valami oka.

Nem feltétlen kell rettegni ezen a napon.

A legtöbb ember indokolatlanul retteg péntek 13-ától: nem mozdulnak ki lakásaikból, nem veszik fel a telefont, nehogy rossz hírt kapjanak. Nem használnak elektromos eszközöket, félve attól, hogy esetleg baleset éri őket. Amennyiben átengedjük magunkat az ehhez hasonló félelmeknek, csak saját környezetünknek okozhatunk kellemetlen perceket.

 

Egy dolog azonban biztos: Senki sem menekülhet a péntek 13-ától!

Életmódpéntek 13babona

Ajánló