2024.04.19, Péntek

„Béláim, ez a pofon a földre terít” – Kiskunfélegyháza

2014.09.18. 14:17

Egyre komikusabbak a kiskunfélegyházi Nemzeti Fórum körüli anomáliák. Kiskunfélegyházát attól kezdve, hogy a Nemzeti Fórum jelöltjei bejelentették az októberi választáson való megmérettetési szándékukat egyrészt a feljelentések, másrészt a kijelentéseik ellentmondásaiból származó vidámság jellemzi.

Hirdetés

A Lezsák Sándor által támogatott helyi Nemzeti Fórum politikai formáció ténykedése nagyban felidézi a Schwajda György Rátóti legényanya – című könyvéből forgatott méltán közismert Legényanya című politikai szatírát.

 

Béláim: Anomália anomália hátán

A 2014. január 22-én jogerőre emelkedett Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet (KGME) jegyző Csányi József elnök, Fekete Benő alelnök, Wolner János pénztáros egy markáns projektterv keretében vélhetően már 2013 év végén eldöntötte, hogy a mára közismert programjuk szerint egy részvénytársasághoz hasonlóan fogják működtetni Kiskunfélegyházát.

A bejegyzett egyesületük céljául azt fogalmazták meg, hogy „A térség gazdasági szereplői és állami szervei általi munkahelyteremtés, vállalkozásfejlesztés és térségi gazdaságfejlesztés önkéntes civil munkával történő elősegítése, így olyan intézkedések civil szakpolitikai jellegű támogatása, melyek közvetett módon segítik a kiskunfélegyházi vállalkozókat termékeik értékesítésében, új munkahelyek létrehozásában, a város hírnevének emelésében”. Meg kell állapítani, hogy a cél nemes. Csakhogy ezzel a céltömeggel lássuk be egy olyan vitorla fújásába kezdtek a városban , ami a hazai viszonyokhoz képest egyébként is elég feszes, hiszen Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyházán a legalacsonyabb a munkanélküliség jelenleg.

Az alapítók sok mindent átgondolhattak a munkatervük elkészítése közben, de mint az közismert arról nem gondoskodtak, hogy saját sajtójuk legyen. Így egyrészt a velük szóba álló helyi orgánumokra támaszkodva először a Félegyházi Közlönyre tették rá a kezüket, majd szeptember elejétől kezdve a Kiskun Tv-ben próbáltak megválaszolni a velük és főként az egyesület elnökével Csányi Józseffel kapcsolatos nehéz kérdésekre.

Az első ilyen politikai mosakodásra azért volt szükség, mert miközben a Csányi József által ügyvezetett Megaprofil Kft mérlegében az elmúlt öt évben negatív szám szerepelt az adózás előtti eredmény rovatban a cégvezető kijelentette, megerősítette, hogy nincs veszteséges cége. Sok mindent nem részletezett a cégvezető a vele készült interjúban, többek között azt sem, hogy milyen példának ítéli, hogy miközben az általa vezetett cég külföldi tulajdonosai rendre Magyarországtól távol realizálják a félegyházán is létrejött profitjukat, hogyan tud a közben a KGME egyesületbe szervezett 16 helyben működő magyar tulajdonos szemébe nézni. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Csányi József 2013. októberében a saját nevére védette le és a mai napig a tulajdona az egyesület egyetlen valódi vagyonelemének számító www.kgme.hu domain címet.

Béláim:  ezt a sajtókampány elvesztettük

Mint az közismert mára az egyesületből egy a baloldali szavazókat is maguk mellett mondó (forrás: Magyar Narancs) Nemzeti Fórum politikai formációvá előlépett szervezetként az utóbbi napokban mindent elkövettek, hogy a Félegyházi Közlönyt megszerezzék maguknak. Kapus Krisztián regnáló polgármester nyugodt ember lehet, mert csupán alig egy hete tett annak érdekében, hogy egy politikai szervezet ne sajátíthassa ki a város régi lapját. persze ettől függetlenül a KGME, al’a Nemzeti Fórum kiadta a saját Félegyházi Közlönyét és kis ügyességgel egy új honlapot is összegründolt a www.felegyhazikozlony.eu cím alatt. Persze érthető a polgármester nyugalma, hiszen ez a szervezet egy új formáció a félegyházi politikai téren, így egyébként sem számíthattak jelentősebb támogatásra, közben pedig, mint azt a Bácsmegye.hu-nak Kapus elmondta ő meglepődött azon, hogy Lezsák Sándor is támogatja ezt a gazdasági-politikai társaságot.

Közben pedig a városban egy érdekes facebook közösség jött létre Félegyháza Választ néven, amely anomáliáról a Bácsmegye.hu már szeptember 3-án közzétett egy írást, miszerint ez a közösségi portál szabályaival nem azonosítható. Az oldal a rafinált működése következtében pár nap alatt elérte, hogy a város legolvasottabb politikai fóruma legyen, amin a Nemzeti Fórum rajongói igen erőszakos kampányba is kezdtek. Ma délben viszont a Facebook szabályozói felléptek a szabálytalan működés ellen, így az alkotó, egészen valószínűen újabb álnéven, és igen találóan „Tóth Bélára” keresztelte át az immár neve-vesztett politikai fórumot.


Csapás-csapás hátán

A Nemzeti Fórum polgármesterjelöltje körüli anomáliák miatt a KGME, avagy a félegyházi Nemzeti Fórum támogatója Lezsák Sándor országgyűlési képviselő az országos lapokban is megjelent, nevezzük így: „Bélázás” következtében, az utóbbi napokban, meg nem erősített információink alapján komoly politikai arcvesztést könyvelhetett el magának, így a hónap elején tett mindennapos korteskedését a félegyházi Nemzeti Fórum mellett az utóbbi napokban igencsak megritkította.

Hasonló módon kezdenek a tudatukra ébredni állítólag a KGME egyesület soraiba korábban belépő hazai vállaltok tulajdonosai is, akik ugyebár nehezen tudnak azonosulni a Nemzeti Fórum baloldaliságával és a politikai formáció erőszakos sajtószerzési lépéseivel és nem mellesleg az elnöknek az adózással összefüggő „érdekes” kijelentéseivel. Így állítólag máris többen jelezték az egyesületből való kilépési szándékukat.

Egyelőre ezek a tagok nevei vannak felsorolva a KGME (Csányi József) honlapján:

„Tagjaink

Tiszteletbeli elnök: Lezsák Sándor - az országgyűlés alelnöke

Elnök: Csányi József - Megaprofil Magyarország Kft.

Alelnök: Fekete Benő - mezőgazdasági vállalkozó

Polyák Mátyás - P&P Kft.

Helfrich Márton - IBV Hungária Kft.

Wolner János - Beau-Line Cosmetics Ker. Szolg.Kft.

Alter Róbertné - Kunplast Karsai Zrt.

Seres József - ELŐ-SZER Kft.

Friebert Miklós - NT Élelmiszertermelő és Keresk. Kft

Kostyál Péter - Z-P Formular Kft.

Juhász Mihály Juhász Építőipari és Keresk. Kft.

Pengő János - Kunvill Kft.

Vízhányó László - VÉPFU Kft.

Erki László - Full Hús Kft.

dr. Horváth Sándor – INTEGRÁL Zrt.

Kapus Imre - Kiskun Takarék

Gulyás István – Kiskunfélegyházi Malom Kft.

Dr. Pintér Andrásné, Bajákiné Tarjányi Tímea - Tejfeldolgozó és Értékesítő Kkt.

Pál Lajos- Proviant Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft.

Szalai János - Szalai Busz Kft.”

Forrás: http://kgme.hu/s_!txt/n_tagjaink

"Rátoltuk, túltoltuk! Emberek, álljunk meg!"

Azzal, hogy a minden kétséget kizáróan a számos anomáliával terhelt politikai formáció hamis facebook közösségét maga a Facebook tette a helyére vélhetően vége a Kiskunfélegyházi részvénytársaságosdinak és a városiak a józan eszük és a hangya szorgalmukra hagyatkozva fejlődhetnek tovább Nemzeti Fórumos álmok nélkül.

Forrás: tudatosvezetes.hu/docs/Ettol_lesztek_jo_vezetok,_Belaim.pdf