2024.04.20, Szombat

Kalocsára érkezik a Nuclear Kids program idei előadása

atomenergiainfo.hu, paksihirnok.hu

2017.08.11. 15:21

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nemzetközi gyermekművészeti projektje idén is lehetőséget adott 75 orosz és külföldi gyermeknek, köztük négy magyar fiatalnak, hogy három hét próba után színre vigyenek egy látványos musicalt.

Hirdetés

A Csak egy nyári eső című musical bemutatója augusztus 11-én 17 órai kezdettel a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban, illetve augusztus 14-én szintén 17 órakor a Kalocsai Színházban lesz.

A különleges előadást tapasztalt színházi szakemberek vezetésével három hét alatt állították színre. A történet egy ifjú diákról szól, aki egy nagyvárosba kerülve a legváratlanabb helyzetekkel találja szembe magát, miközben válaszokat keres a kérdéseire. Ahogy a musicalekben szokásos, nem maradhat ki a szerelmi szál sem, és magától értetődő a csillogás, a sodró zene és a kiváló koreográfia. Az előadást orosz és angol nyelven adják elő a gyerekek.

A Nuclear Kids nemzetközi gyermekművészeti projekt 2009-ben indult, célja egyebek között, hogy elősegítse az atomipari ágazatban dolgozók gyermekei közötti barátságot, ablakot nyisson a különböző országokból érkezett gyerekeknek egymás kultúrájára, tágítva a látókörüket. 2014-ben rendhagyó módon Magyarországon, Keszthelyen zajlottak a próbák és ott került sor a bemutatóra. A paksi közönség negyedszerre tapsolhat az atomkölyköknek.

 

Forrás: atomenergiainfo.hu, paksihirnok.hu

Kalocsamusical2017atomkölykökKalocsai Színház

Ajánló