2024.03.19, Kedd

Vizes vb: medencébe szállnak a bajai úszók is

mti, baja.hu

2017.07.21. 15:08

2017. július 23-án a Duna Arénában várhatóan telt ház előtt megkezdődnek a vizes világbajnokság úszóversenyei.

Hirdetés

Az előfutamok 9.30-kor kezdődnek és a Bajai Spartacus sportolója, Kalmár Ákos (férfi 400 méter gyors), valamint Hosszú Katinka is szerepel a magyar válogatott színiben. Az elődöntők és a döntők 17.30-kor kezdődnek.

Középpontban a bajai lány

A második versenynapon, hétfőn, minden bizonnyal megszületik az első magyar arany, ekkor kerül sor a női 200 méteres vegyesúszás döntőjére. Hosszú Katinka, Rio háromszoros olimpiai bajnoka 2013 óta nem kapott ki ebben a számban - illetve 400 méter vegyesen sem -, ráadásul két éve a világcsúcs is az ő nevéhez fűződik.

Nem szabad megfeledkezni a hétfői 100 méter női hát döntőjéről sem, a szám olimpiai bajnoka ugyanis Hosszú Katinka, ennek ellenére nem feltétlenül ő az elsőszámú favorit. Nem biztos az sem, hogy Hosszú rajthoz áll, hiszen egy nappal korábban a szám elődöntője közel esik a 200 méter vegyes fináléjához, Kazanyban hasonló okokból vissza is lépett az előfutam után.

A szerda délutáni program érdekessége, hogy a világ elismerten két legjobb női úszója, Hosszú és Ledecky csak ezen a napon mérheti össze a tudását, méghozzá a 200 méter gyors döntőjében. 

Július 29-én, szombaton újra bizonyíthat Hosszú Katinka, aki 200 méter háton a szám olimpiai ezüstérmeseként az egyik nagy esélyes.

A vasárnapi zárónapot egyértelműen Hosszú koronázhatja meg, hiszen 400 méter vegyesen is egyeduralkodóként ugrik majd medencébe.

 

Forrás: mti, baja.hu

vizes vb 2017EgyébHosszú KatinkaúszásDuna Aréna

Ajánló