2024.03.29, Péntek

Oroszországban táboroztak a kalocsai diákok

paksihirnok.hu

2017.07.16. 15:12

Idén nyáron gerjeni és kalocsai diákok is részt vettek a Roszatom Fekete-tenger partján rendezett háromhetes táborában.

Hirdetés

Csütörtökön érkezett haza Oroszországból az a tizenkilenc gyermek, akik a Roszatom állami atomenergetikai konszern szervezésében a Fekete-tenger partján, Orljonokban táboroztak június 23-tól három héten át – írja a paksihirnok.hu.

A Roszatom Iskolája elnevezésű program célja, hogy lehetőséget teremtsen a gyerekek természettudományos ismereteinek játékos bővítésére, kreativitásuk és a nyelvi készségeik fejlesztésére, miután a magyar gyerekekkel együtt cseh, szlovák, bolgár és orosz gyerekek vettek részt a programban, összesen mintegy százan.

A gyerekek pályázat útján kerültek a nyári táborba, ahol a média és az újságírás volt téma, de nem maradtak ki a szokásos tábori programok, azaz a fürdés, kirándulás a környező hegyekbe, a környék látnivalóinak megtekintése sem.

A Roszatomnak többféle gyermekprogramja is van. Egyik, amely Nuclear Kids névre hallgat, évek óta fogad magyar gyerekeket is. A táborozók profi szakemberek irányításával minden évben színre visznek egy musicalt. Az elmúlt években az atomkölykök többször felléptek Magyarországon, ahova idén is eljönnek majd. Augusztus 11-én Pakson, majd három nappal később Kalocsán mutatják be idei produkciójukat. Az orosz, magyar cseh, bolgár gyerekek mellett ezúttal amerikai, indiai, török, bangladesi gyerekszereplők is fellépnek majd.

 

Forrás: paksihirnok.hu

KalocsaEgyébatomenergiadiákoknyári táborOroszország