2024.03.28, Csütörtök

Jól nézzük meg, honnan veszünk dísztárcsákat az autónkra

NAV

2016.09.13. 10:24

Lebukott egy szegedi cég, aki Szerbiából vásárolt világmárkák védjegyével hamisan ellátott dísztárcsákat árult az interneten.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az internetről rendeltek egy garnitúra Ford védjeggyel ellátott, „utángyártott” dísztárcsát.  A csomag felbontása után azt tapasztalták, hogy a termék kimunkálása igen gyenge minőségű, ezért felmerült a gyanúja annak, hogy a dísztárcsák hamisak.

Ezt követően a NAV munkatársai a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének szaktanácsadójával közösen tartottak ellenőrzést, a weboldalon személyes átvételre megjelölt helyen. 

A telephelyen tárolt 21 féle védjeggyel ellátott, összesen 546 db termékről a szakértő megállapította, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

Az ellenőrzéskor a magyar férfi elmondta, hogy a cég minden esetben Szerbiából szerzi be a dísztárcsákat, továbbá a forgalmazáshoz szükséges autógyárak védjegy engedélyével nem rendelkeznek.

A NAV munkatársai a hamis dísztárcsákat lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntető eljárást indítottak.

NAVEgyébhamisítás