2024.04.25, Csütörtök
Ajándékot vitt a Mikulás Baján
Fotók: Bajai Televízió

Ajándékot vitt a Mikulás Baján

baja.hu/Sándor Boglárka

2020.12.05. 16:36

Megkezdte idei, némileg rendhagyó adventi jótékonysági akció sorozatát a Rotary Club Baja. A humanitárius szervezet a téli ünnepeket megelőző krízisidőszakban több intézményt, rajtuk keresztül pedig hátrányos helyzetű csoportokat támogat adománnyal, ezúttal azonban mellőzik a személyes találkozásokat.

Hirdetés

A hét utolsó tanítási napján megkapták a Mikulás-csomagot a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai telephelyének (közismertebb nevén kiscsávolyi iskola) diákjai. Sarlós István, a Rotary Club Baja elnöke és Faldum Valéria titkár december 3-án, csütörtök reggel személyesen szállította ki a csomagba kerülő tetemes mennyiségű ajándékot – többféle édességet és gyümölcsöt, valamint a csomagolóanyagokat –, amelyeket névtelenségüket megőrizni kívánó, nagylelkű adományozók ajánlottak fel. – Idén rendhagyó lesz a Rotary Advent, hiszen nem mehetünk ki a vásárba, hogy adományért forralt bor és zsíros kenyeret kínáljunk, beszélgessünk az emberekkel, és nem találkozhatunk a megajándékozottakkal sem. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, ugyanakkor segítünk, ahol csak tudunk. A kiscsávolyi iskolásokhoz se hozhattuk most el a Mikulást, ahogyan már hosszú évek óta tettük, a pedagógusok azonban összeállítják a csomagokat, így a gyerekek még a hét vége előtt megkaphatják az ajándékot – mondta Sarlós István elnök. Hozzátette: az adventi időszakban nagyobb tétel adományt visznek a családsegítő szolgálathoz és a védőnői szolgálathoz, ahol szintén at átvevőkre bízzák majd az ajándékok kiosztását.


Markos Gabriella igazgatóhelyettes (Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai telephelye) hálásan vette át az adományt. – A Rotary Club Baja tagjai minden évben gondolnak a kiscsávolyi diákokra. Ebben a nehéz helyzetben nagyon sok család még hátrányosabb helyzetbe került, a gyerekek azonban nagyon várják a Mikulást. Mivel jelenleg tilos az iskolai szintű ünnepség, minden osztály maga készül a holnapi Mikulás-járásra, és minden gyermek megkapja a csomagját – mondta az intézményegység-vezető. Hozzátette: a Rotary Club Baja egész évben figyelemmel kíséri a kiscsávolyi iskolában zajló munkát, és folyamatosan támogatja, segíti az intézményt, ennek köszönhetően kerülhettek bele abba a programba, amely országos szinten négy iskolának teszi lehetővé, hogy meghonosítsa a Komplex Instrukciós Programot (KIP).

BajaBajaRotary Club