2024.04.20, Szombat
Ünnepi előkészületek Baján
baja.hu

Ünnepi előkészületek Baján

baja.hu

2020.11.24. 06:31

Idén a Bajakert Kft. felel azért, hogy a város megkapja ünnepi díszítését: november 17-én megkezdődött az adventi koszorú építése, és hamarosan megtörténik a díszkivilágítás próbaüzeme is.

Hirdetés

Bár az idei járványhelyzet alaposan megtépázza az adventi időszakot, néhány fontos külsőség így is azt fogja szolgálni, hogy sötétedéstől este 8 óráig a lakosság megérezhessen valamit az ünnep hangulatából. Az adventi koszorú építése a városháza előtt már november 17-én megkezdődött, a Bajakert Kft. munkatársai ezüstfenyő ágakkal vonták be az 5 méter belső átmérőjű alapot, amelyet ezüst és hidegfehér fényekkel, valamint az egyház színeiben játszó, lila és rózsaszín szalagokkal és gyertyákkal ékesítenek fel.

- A koszorú fényfüzérei ugyanazokat a színeket adják majd vissza, amelyek a város karácsonyfájára is felkerülnek, amely egyébként gyönyörű normand fenyő lesz, és előre láthatóan a hét elején kerül ki a főtérre – ismertette Burszki Darinka, az önkormányzati cég igazgatója. Hozzátette: a városi díszkivilágítás fényfüzéreinek elhelyezése is megkezdődött már, így a Sugovica-hídra, a városházára és egyes belvárosi fák törzsére, valamint a Deák Ferenc és az Attila utcai átfeszítésekre is felkerültek már a díszítő elemek.

A próbaüzemet november 27-én este tartják, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat még idejében orvosolni tudják, advent első vasárnapján, november 29-én pedig már teljes ünnepi díszben ragyogjon a város.
forrás: baja.hu/Sándor Boglárka

BajaBaja